Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 15. 15:53, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-GERGELICS JÓZSEF ROTTERDAM

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Nem termett babér a magyaroknak 500 méteren.

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Nem termett babér a magyaroknak 500 méteren.

Az 500 méteres sprinttávon egyetlen magyar sem jutott a szombati negyeddöntőbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságának pénteki selejtezős napján.

A férfiaknak két-, a nőknek egykörös volt a kvalifikáció. Tiborcz Dániel az első fordulót még sikerrel vette, mert futamharmadikként időeredménnyel továbbjutott, Nógrádi Bence viszont már a rajtját elrontotta, és felzárkózni sem tudott, hogy harcban legyen a továbbjutásért. Tiborcz másodjára a legrosszabb, külső pozícióból indulhatott, azaz sok esélye nem volt, de lengyel riválisát kiugrás miatt kizárták, így csak három ellenfele maradt. A magyar gyorskorcsolyázó jól tartotta magát, előzni is próbált, amikor az nem jött össze, akkor elszálltak az esélyei.
"Nem vagyok a legjobb formában, ez pedig kapkodást eredményezett. Ötszázon egy esélye van az embernek, de nem volt kellően előkészítve az előzés, így hamvába holt kísérlet volt. Ezt a futamot fejben rontottam el" - mondta az MTI-nek Tiborcz.


A szám magyar olimpiai bajnoka, a már kínai színekben versenyző Liu Shaoang könnyedén lépett a negyeddöntőbe, ugyanis mindkét futamában rajt-cél győzelmet aratott.
A nőknél Bácskai Sára Lucának nem volt reális esélye a továbbjutásra, amelyhez az első kettőben kellett volna végeznie. A legrosszabb, négyes pozícióból rajtolva csak egy helyet tudott előrelépni egy kicsúszásnak köszönhetően. Kónya Zsófiát pedig az erős futama akadályozta meg a továbbjutásban, ugyanis megkapta ellenfélül Suzanne Schultingot. A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes szegedi versenyző remekül rajtolt, megelőzte kínai riválisát, majd amikor a hollandok háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnoka élre tört, akkor Kónyának az ázsiai ellenfelet kellett volna maga mögött tartania, de Vang Je külső íven elkorcsolyázott mellette.

"Elképesztően balszerencsés sorsolást kaptam, hogy a világkupát kihagyó Schulting éppen ebbe a futamba került a külső pályára... Nagyon örültem, amikor lerajtoltam a kínai lányt, de a végén besültem. Hiába próbáltam kifelé szorítani, így is meg tudott előzni" - értékelt az MTI-nek a 29 éves Kónya.
A rotterdami Ahoy Arénában pénteken a selejtezőket és a váltóversenyek negyeddöntőit rendezik. Szombaton 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók végcsatározásaival ér véget a vb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:45, szombat | Helyi sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben.

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 17:30, szombat | Helyi sport

Cselgáncs Eb - Tóth Krisztián ezüstérmes.

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet nyert szombaton a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

2024. Április 27. 16:30, szombat | Helyi sport

Labdarúgó NB I - Vereségsorozata után javított a Paks.

A második helyért küzdő Paks 2-1-re legyőzte otthon a már biztosan búcsúzó Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 30. első szombati mérkőzésén.

2024. Április 27. 14:20, szombat | Helyi sport

Evezős Eb - Ezüstérmes a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes.

Ezüstérmet szerzett a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi kormányos nélküli kettes a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján.