Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 15. 13:50, péntek | Helyi sport
Forrás: MTI-GERGELICS JÓZSEF ROTTERDAM

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Két magyar elődöntős 1500 méteren.

Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Két magyar elődöntős 1500 méteren.

Somodi Maja és Sziliczei-Német Rebeka személyében két magyar is elődöntőbe jutott 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók rotterdami világbajnokságának pénteki selejtezős napján.

Somodi nehéz futamba kapott besorolást, mert két kanadai és egy holland riválissal is meg kellett küzdenie. A táv magyar junior világbajnoka végig a hatos élmezőnyében helyezkedett, ahogy a tempó fokozódott, úgy szakadt le a német és a horvát korcsolyázó. A hajrához érve Somodi második helyen haladt Danaé Blais mögött, az utolsó körben a szám 2021-es vb-ezüstérmese, Courtney Saraul-t még megelőzte, de a 19 éves Somodi a holland váltóval olimpiai bajnok Yara van Kerkhofot maga mögött tartotta, így idejének köszönhetően harmadikként is továbbjutott. Sziliczei-Német Rebeka más taktikát választott, végig hátul korcsolyázott, így amikor amerikai és kínai ellenfele ritmust váltott, a szám magyar Eb-bronzérmesének nagyon hátulról kellett előre törnie, de szép manőverekkel végül harmadikként ő is elődöntőbe jutott.


"A francia Gwendoline Daudet volt az, akit figyeltem, mert tudtam, őt kell megelőznöm, ha tovább akarok jutni. Fizikálisan még jobb állapotban vagyok, mint a kontinensviadalon. Összeségében jól mozogtam, így elégedett vagyok a futammal, bár féltem, hogy az időeredményem kevés lesz a továbbjutáshoz, végül nem kell reményfutamban mennem délelőtt" - értékelt az MTI-nek Sziliczei-Német, akinek továbbjutása az utolsó futam után vált biztossá, miután az lassabb volt az övénél.
A férfiaknál Bontovics Balázs és Jászapáti Péter már nem járt szerencsével. Előbbi végig nagy csatában volt az első két továbbjutó helyért az ukrán Oleh Handejjel és a belga Stijn Desmettel, de amikor összeakadt a szám vb-bronz- és Eb-ezüstérmesével, akkor elesett, ezért minden reménye elszállt a továbbjutásra. Desmet szintén kizökkent, így ő sem lépett az elődöntőbe. Jászapáti Péter szintén nagyot küzdött futama két esélyesével, a szám tavalyi vb-bronzérmesével, a kanadai Pascal Dionnal és az 500 méter olasz címvédőjével, Pietro Sighellel, de hiába próbálkozott, nem tudott meglepetést okozni. Mindketten a szombat délelőtti reményfutamokban javíthatnak.


A rotterdami Ahoy Arénában pénteken a selejtezőket és a váltóversenyek negyeddöntőit rendezik. Szombaton 500 és 1500 méteren osztanak érmeket, valamint a staféták elődöntőit bonyolítják le, vasárnap pedig az 1000 méter és a váltók végcsatározásaival ér véget a vb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 14:20, szombat | Helyi sport

Evezős Eb - Ezüstérmes a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes.

Ezüstérmet szerzett a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi kormányos nélküli kettes a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján.

2024. Április 27. 12:21, szombat | Helyi sport

Öttusa vk - Bauer Blanka hatodik, Gulyás Michelle tizedik.

Bauer Blanka a hatodik, Gulyás Michelle a tizedik helyen végzett az öttusázók idei harmadik, budapesti világkupaversenyén.

2024. Április 27. 08:35, szombat | Helyi sport

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 27. 08:21, szombat | Helyi sport

Cselgáncs Eb - Ungvári Attila hetedik lett.

Az 81 kilogrammos Ungvári Attila hetedik lett pénteken a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.