Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Május 11. 10:25, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Rokona házánál is őrjöngött a körözött személy – letartóztatták

Rokona házánál is őrjöngött a körözött személy – letartóztatták

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 36 éves szátoki férfinak a letartóztatását,

aki egy konfliktus miatt ismerőseit bántalmazta, majd miután körözését rendelték el, egy másik rokonával is erőszakosan viselkedett.

A férfi egy 2022 áprilisában felkereste egy haragosát, akivel összeszólalkozott, majd megütötte. A megtámadott férfi testvérét a támadó szintén többször megütötte. A megtámadott férfi rendőri segítséget kért, akik közbeavatkozására a férfi abbahagyta a további őrjöngést, és kihasználva, hogy a helyszínen tömeg alakult ki, a rendőri elszámoltatás elől kereket oldott.

A rendőrség elrendelte a körözését, ami alapján hamar elfogták, mivel a korábban megvert haragosa apósához – aki neki is rokona – ment el, szidalmazta a bent lakókat és egy karóval beverte a ház bejárati ajtajának üvegét. Ekkor újabb rendőri intézkedésre került sor, melynek során hamar kiderült, hogy a férfit az előző nap történtek miatt már keresi a rendőrség.

A Rétsági Rendőrkapitányság a férfit garázdaság bűntette miatt hallgatta ki és kezdeményezte letartóztatását. Az ügyészség előterjesztést tett a többszörös visszaeső, büntetett előéletű, jelenleg is három garázdaság miatti eljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatására, melyet az is indokolt, hogy a férfi az eljárás elől megszökött, továbbá a megtámadott személyeket megfenyegette.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészséggel egyetértve – a bűnismétlés veszélyének, a bizonyítás megnehezítésének és a szökés-elrejtőzés megakadályozása érdekében ­­– egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Képünk illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 13:05, péntek | Helyi

Rendőrkézen a kifosztás feltételezett elkövetője

A balassagyarmati rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

2022. Május 20. 12:50, péntek | Helyi

A rendőrség keresi a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.