Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Augusztus 08. 08:12, kedd | Helyi
Forrás: police

Robbanóanyagokat, robbantószereket készítettek

Robbanóanyagokat, robbantószereket készítettek

Egy 18 éves mátramindszenti férfit és egy 17 éves dorogházi fiatalkorút hallgattak ki gyanúsítottként a Nógrád megyei nyomozók.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 18 éves mátramindszenti férfi és egy 17 éves dorogházi fiú ellen.

A Terrorelhárítási Központ felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014 évtől kezdődően - a 18 éves férfi mátramindszenti lakóhelyén - engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint a község külterületén különböző robbantásokat végeztek.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársaival együttműködve, egy közös akcióban 2017. augusztus 4-én a gyanúsítottakat elfogták és a főkapitányság épületébe előállították. A nyomozók a megtartott házkutatások alkalmával - az elsődleges tűzszerész szaktanácsadói vélemény alapján - különböző robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint azok előállításához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a lefoglalt anyagok, tárgyak egy részét a helyszínen megsemmisítették.

A nyomozók a férfit és fiatalkorú társát gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. A rendőrök a 18 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.