Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 21. 10:56, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Ritkulnak a helyi autóbuszjáratok májustól Salgótarjánban

Ritkulnak a helyi autóbuszjáratok májustól Salgótarjánban

Az erről szóló előterjesztést április végi ülésén tárgyalja a város közgyűlése.

Munkanapokon negyedével, szabad- és munkaszüneti napokon nagyságrendileg tíz százalékkal csökken a salgótarjáni helyi autóbuszjáratok menetteljesítménye május elsejétől - az erről szóló előterjesztést április végi ülésén tárgyalja a város közgyűlése. Mint az a dokumentumból kiderül: a Közgyűlés tavaly év végén törvénymódosítást kezdeményezett a helyi közlekedés támogatásával kapcsolatban annak érdekében, hogy a központi költségvetés biztosítson segítséget úgy Salgótarjánnak, mint a hasonló gondokkal küzdő önkormányzatoknak. A kezdeményezést az Országgyűlés Költségvetési Bizottsága februári ülésén nem támogatta, a város viszont nem tudja biztosítani a helyi közösségi közlekedés jelenlegi színvonalon történő ellátásához szükséges forrásokat. A helyi buszjáratok összesített menetteljesítménye az iskolai időszakok munkanapjain 4107 kilométerről várhatóan 3102 kilométerre csökken május elsejétől. A tervezetből kitűnik a Zagyvaróna és Baglyasalja felé közlekedő járatok, illetve a 36-os vonalon közlekedő buszok járatszám-csökkenése. Megszűnnek az 1R és a 36C járatok, továbbá az 51, 52, 57, 154, 451, 456, 758 viszonylatok több településrészt felfűző néhány járata. A csökkentés egy-két járat nagyságrendben a további viszonylatok többségét is érinti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.