Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2012. Március 05. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Räikkönen úgy zárt, ahogy kezdett: az első helyen

Räikkönen úgy zárt, ahogy kezdett: az első helyen

A két év kihagyás után visszatérő Kimi Räikkönen úgy fejezte be az idény előtti tesztszezont, ahogy elkezdte: az első helyen zárt a Lotus-Renault-val.

A barcelonai tréningen ráadásul a finn tette meg a legtöbb kört is, azaz a múlt heti barcelonai gyakorlás kihagyása ellenére jó formában van a Lotus. A Red Bullnak viszont nem volt valami jó napja, az átépített autóval Sebastian Vettel mindössze 23 kört tett meg, s abból nyolcat a teszt utolsó negyedórájában.

Bár a szombati nappal szemben ezúttal nem esett az eső, a Red Bullnál előkerültek az esernyők, a csapat azokkal takarta el a boxba érkező Sebastian Vettel gépén a kipufogócsöveket. A világbajnok istálló nagyon titkolózik az autó szombaton kipróbált fejlesztései miatt, vasárnap pedig új hátsó légterelőt is bevetett a csapat.

Vettel nem ilyen zárásban reménykedett, a Red Bull világbajnoka a nap utolsó negyedórája előtt csupán 15 kört tett meg, miután délelőtt egyszer elhagyta a pályát, és a bukótérben letört az első légterelője, majd az ebédszünet előtt váltót kellett cserélni a négykerekűjében.

„Nem örülök, sokkal több kört szerettem volna megtenni – mondta a kétszeres vb-győztes. – Ne várják tőlem, hogy az autóról beszéljek, hiszen alig ültem benne. Ám amit Mark mondott a sikeres szombati napját követően, abból úgy tűnik, hatékonyak a fejlesztéseink."

A német nem mert jósolni, de azt elmondta, hogy a tavalyihoz hasonló erősorrendre számít. „Mindenki Melbourne-ben fogja letolni a nadrágját, ott derül ki, kié mekkora, az ausztráliai időmérőn kapunk először tiszta képet az erőviszonyokról. Most csak abban bízom, hogy problémamentes lesz a pénteki szabadedzésünk, és már akkor is az elsők leszünk" – tette hozzá Vettel, akiről a sok esernyő miatt az is felvetődhet, lehet, hogy szándékosan vesztegelt annyit a boxban. A német a végén kiment a pályára, s bár nem volt gyors, újabb köröket adott hozzá a napi teljesítményéhez.

Sokkal jobb napja volt Kimi Räikkönennek: a szombaton autója kormányművével bajlódó finn vasárnap felgyorsult, az ebédszünet előtt az egész barcelonai tesztsorozat legjobb időeredményét érte el, megelőzve Alonsót, aki miatt sok spanyol drukker látogatott ki a pályára. A 2007-es világbajnok délután versenyszimulációt teljesített, azaz sikeresnek mondható a Lotus tesztet záró napja.

Alonso lett a második a Ferrarival – a spanyol a Scuderia e heti nyilatkozatstopja miatt nem beszélhetett az autóról, így a pályán kellett beszélnie. Megtette, s ez alapján örülhetnek a szurkolói. A McLaren és a Mercedes ugyanakkor csendes, de szorgos napot zárt, Lewis Hamilton és Michael Schumacher is több mint száz kört tett meg – a helyszínen tartózkodók meg vannak győződve róla, hogy ez a két autó lesz a Red Bull legnagyobb riválisa idén.

Vitalij Petrov a 7. helyen zárt a Caterham-Renault-val, az orosz a szuperlágy gumikon érte el a legjobb eredményét. Érdekesség, hogy amíg a Caterhamnek a piros feliratú abroncsok kedveztek, a többiek a sárga betűs, lágy gumikon érték el a legjobbjukat. A Pirelli szerint ugyanis a szuperlágynak nagyon nem kedvez a pálya vonalvezetése és az aszfalt típusa.

A téli tesztelés utolsó napján is tíz csapat körözött Barcelonában, a HRT ugyanis hiába tervezte, hogy a gyakorlás utolsó napjára elkészíti és eljuttatja az új gépét Montmelóba, ez nem sikerült, így a Marussiához hasonlóan legfeljebb már csak egy 100 kilométeres, filmforgatásos napon próbálhatja ki az autóját.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 27. 15:13, péntek | Sport

Dunakanyar Rallye: Vincze Ferenc nagy esélye, visszatér a bajnoki mezőnybe Vizelli Károly

A hétvégén folytatódik a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság, ezúttal egy új helyszínen, a Dunakanyar Rallye-n száguld két napon keresztül a mezőny.

2022. Május 27. 08:45, péntek | Sport

Erősport: Magyarországra látogat a litván legenda, Žydrūnas Savickas

Augusztusban szemináriumot és bemutatót is tart a hatszoros egyéni világbajnok, nyolcszoros Arnold Classic-győztes erősember.

2022. Május 26. 09:29, csütörtök | Sport

Juhász Csaba: Bizakodó vagyok!

101 versenyautó áll rajthoz a hétvégi 37. AMTK Velenje Ralin, abból 18-en lesznek a 2-es kategóriában. Juhász Csaba - Bencs Gábor ralipáros is ebben fog indulni a hétvégén.

2022. Május 23. 08:55, hétfő | Sport

Hertlik Donoven: a fájdalmak ellenére meglett a negyedik hely!

Kőkemény felkészülést követően nagyon várta a Kaposváron rendezett enduro magyar bajnoki viadalát Hertlik Donoven.