Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2015. Október 13. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: police

Rendszámot cserélt

Rendszámot cserélt

Bíróság elé állítás javaslatával fejezték be a rétsági nyomozók az eljárást a 24 éves férfi ellen.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást V. J. Dávid 24 éves kerepesi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a rendőrök a 2-es számú főúton, Rétság külterületén ellenőriztek egy járműszerelvényt. A vontatón és az utána kapcsolt pótkocsin ugyanazon számból és betűből álló hatósági jelzés volt felszerelve. A vontatóban utasként tartózkodó 24 éves kerepesi férfi a rendőrök kérdésére a helyszínen elismerte, hogy a nyerges vontatóra kiadott és azon szabályosan elhelyezett hatósági jelzést előző este ő szerelte le a vontatóról és helyezte el a műszaki vizsgával nem rendelkező pótkocsira. A rendőrök a V. J. Dávidot a rendőrkapitányságra előállították és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A hatóság az eljárást tíz napon belül befejezte; az ügy iratait bíróság elé állítás javaslatával a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.