Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 04. 20:01, péntek | Helyi
Forrás: NMRFK

Rendőrségi intézkedések az állampolgárok biztonságáért

Rendőrségi intézkedések az állampolgárok biztonságáért

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában dolgozó rendőrök – együttműködve a települések biztonságáért felelősséggel tartozó, felelősséget érző szervezetekkel – a lakosság biztonságát leginkább veszélyeztető cs

A Magyar Kormány Országvédelmi Tervének keretében az Országos Rendőrfőkapitány A „lakosság szubjektív biztonságérzetét – a települési, illetve kistérségi szinten mutatkozó igényekre figyelemmel – leginkább javító, a prevenciót előtérbe helyező rendőri intézkedések megtételére” kiadott intézkedési tervében foglaltak alapján a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság komoly erőfeszítéseket tesz és hatékonyan lép fel az állampolgárok mindennapi biztonsága érdekében.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában dolgozó rendőrök – együttműködve a települések biztonságáért felelősséggel tartozó, felelősséget érző szervezetekkel – a lakosság biztonságát leginkább veszélyeztető cselekmények megelőzése, felderítése és megszakítása, valamint az elkövetők elfogása és felelősségre vonása érdekében látják el feladataikat.
A program keretében sor került megyénk minden településének közbiztonsági és bűnügyi szempontú értékelésére, minősítésére. Ennek során fontos szerepe volt – a polgármester és a Kistérségi Egyeztető Fórumok véleménye mellett – az adott településen ismertté vált jogsértő cselekmények számának és jellegének, a lakosság körében leggyakrabban előforduló konfliktushelyzeteknek is. Meghatározó tényező volt ezeken felül a lakók életkorának összetétele, az elhagyatottabb területeken lakók száma, vagy a hajléktalanok esetleges jelenléte.
A kockázatelemzés során természetesen több, az adott térségre jellemző ismérvet is figyelembe kell venni, amelyek értékelését követően a rendőr-főkapitányság törekszik a leghatékonyabb közterületi szolgálatellátás megszervezésére.
Alapvető cél, hogy a megye, illetve a települések lakói biztonságban érezzék magukat. A célkitűzések érdekében a rendőrök – baleset- és bűnmegelőzési szándékkal – polgárőrökkel, mezőőrökkel, településőrökkel, erdészekkel, közterület-felügyelőkkel és más szervezetek képviselőivel együtt jelennek meg a közterületen, a közutakon, erdőkben és közintézményekben. Az idős, egyedül él˙ személyeket felkeresik és tájékoztatják a segítségkérési lehetőségekről, felhívják a figyelmet a jogsértések és a bűnelkövetők jellemzőire, a jellemző elkövetési módszereikre.
Az eredményes elfogások és felderítések is igazolják a rendszeres közterületi jelenlét hatékony megszervezését, ami nagymértékben hozzájárult a közelmúlt rendezvényeinek biztonságban történő megtartásához, például többek között a Mindenszentek és a Halottak Napján tartott megemlékezések zavartalanságához is.
A hosszú hét végén a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei is éberségükről tettek tanúbizonyságot. 2011. november 1-én este Romhány községben intézkedés alá vontak egy személygépkocsit, melynek csomag terében kb. 65 liter gázolajat és egy feltehetően gázolaj leszívására használatos csövet találtak.
A gépjárműben utazó három személyt igazoltatták, akik a gázolaj eredetéről hitelt érdemlően nyilatkozni nem tudtak. A rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek és rövid időn belül megállapították, hogy egy romhányi tanyán több mezőgazdasági gép lezárt üzemanyagsapkája fel van feszítve és azokból ismeretlen személyek gázolajat tulajdonítottak el.
A rendelkezésre adatok szerint a bűncselekmény elkövetésével az ellenőrzés alá vont gépjárműben utazó 22, 38 és 41 éves férfiak gyanúsíthatóak, akiket az intézkedő rendőrök a Rétsági Rendőrkapitányságra előállítottak és velük szemben lopás bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

Címkék: rendőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.