Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Február 21. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőrségi évértékelő Nógrád megyében

Rendőrségi évértékelő Nógrád megyében

A megyei rendőr-főkapitányság elmúlt évi munkáját Dr. Nagy László r . ezredes megyei rendőrfőkapitány a napokban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében értékelte.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évet értékelő értekezletét Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megye Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatójának jelenlétében a Nógrád megyei Rendőr- főkapitányságon tartotta meg.
Dr. Nagy László r. ezredes adatokkal alátámasztva mutatta be a főkapitányság tavalyi munkáját: Nógrád megyében 2013-ban a regisztrált bűncselekmények száma a rendőr-főkapitányság helyi és területi szerveinek eljárásaiban 41,6 % -kal több, mint előző évben. A megye nyomozás eredményességi mutatója 74,6 %, jelentősen magasabb, mint a 2012-es évben (49,9 %) és kiemelkedően több, mint az országos átlag. A kiemeltként kezelt bűncselekmények körében országos viszonylatban csökkenés figyelhető meg. Ugyanez a tendencia jelentkezett megyénkben is, 2013-ban 16,8% -kal kevesebb kiemelt bűncselekményt regisztráltunk, mint előző évben. A lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekményi körben tehát Nógrád megyében szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott, számszaki adatokat tekintve javuló helyzet tapasztalható. E tekintetben Nógrád továbbra is az ország legkedvezőbb adataival rendelkező megyék közé tartozik. A kiemelt bűncselekményi körben a megye nyomozás eredményessége 43,9 %, ami országosan a negyedik legjobb eredmény.
2013. évben is csökkenő tendenciát tapasztaltunk a közterületi bűncselekmények körében mind országosan, mind a Nógrád megyei adatok tekintetében. A közterületi bűncselekmények iránti kiemelt rendőri figyelmet mutatja, hogy megyénkben e kategóriában 2013-ban a nyomozás eredményesség 64,3 %, jobb, mint előző évben, amikor 58,5 % volt.
Megyénk nyomozó szervei 2013 évben nagy figyelmet fordítottak a kiemelt bűncselekmények nyomozására,- emberölés, testi sértés stb.-, melynek eredményeképpen 87,9 %-os nyomozás eredményességet értek el. A lopás bűncselekmények nyomozási eredményessége megyei szinten 32,2 %, ez a megyék között az ötödik legjobb adat.
A közlekedésbiztonság mutatói közül a halálos balesetek száma 60 %-kal nőtt. Nógrád megye közútjain 2013. évben nyolc esetben történt halálos kimenetelű közlekedési baleset. A balesetek számának csökkentése érdekében a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindent megtesz. A felmérések szerinti balesetveszélyes helyeken a rendőri jelenlétet fokozzák.
A tavalyi év értékelésén túl Dr. Nagy László r. ezredes, megyei rendőr-főkapitány meghatározta a 2014. év feladatait, valamint kiemelte a társszervekkel, a polgárőrségekkel, a helyi önkormányzatokkal való együttműködést, a lakosság szubjektív biztonságérzetének és az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalmának a megerősítését.

További híreink
Receptek
Palóc blog

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,