Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. December 07. 13:20, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőrségi bűn- és baleset-megelőzési nap Tereskén

Rendőrségi bűn- és baleset-megelőzési nap Tereskén

Jól sikerült a sok programmaltarkított rendezvény.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rétsági Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Nemzetiségi Roma Önkormányzattal és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetséggel együttműködve 2012. december 04-én Tereskén rendőrségi bűn- és baleset-megelőzési napot szervezett óvodásoknak, általános iskolásoknak és idős korúaknak, kiemelt figyelmet fordítva a roma kisebbséghez tartozó lakosság segítésére.A rendőrségi nap célja volt a konfliktus- és előítélet-mentes viszony fenntartása a roma kisebbség és a rendőrség között, valamint az áldozattá, bűnelkövetővé, illetve szenvedélybeteggé válás elkerülése érdekében bűn-és baleset-megelőzési ismeretek közvetítése a lakosság minél szélesebb körének.
A rendőrök az óvodában Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi bábfigurák segítségével tanították a kicsiket a szabályok betartásának fontosságára és a veszélyhelyzetek elkerülésére. Az óvodások beülhettek a rendőrautóba, megnézhették az egyenruhások eszközeit, így például a gumibotot és a bilincset is.
Ezt követően az iskolások rendhagyó osztályfőnöki órákon a bűn- és baleset-megelőzés legfontosabb tudnivalóiról hallhattak előadást, így a drogprevenciós ismeretekről és a gyalogosokra, kerékpárosokra vonatkozó KRESZ szabályokról.
Délután az érdeklődők bűnügyi technikai bemutatón vehettek részt, melyen a bátrabbaktól még ujjlenyomatot is vettek. Ezt követően kerékpáros ügyességi versenyen mérhették össze a jelentkezők a tudásukat, a legügyesebbek ajándékot kaptak. A komplex program a prevenciós ismeretek átadásán túl arra is ráirányította a figyelmet, hogy a szabadidő hasznos eltöltése, például a zene, a sportolás, a tánc fontos szerepet játszik a drogmentes élet megvalósításában valamennyi ember számára.
A rendezvényen Nógrád megyei, roma származású zenészek és táncosok is
felléptek, valamint a borsosberényi karate csoport tagjai tartottak bemutatót a gyerekek részére. A program zárásaként vagyonvédelmi szakember adott tanácsokat elsősorban az idősebb korosztály számára arról, hogy hogyan
kerülhetik el, hogy csalás, betörés, vagy akár rablás áldozatává váljanak.
A rendőrségi nap sikerének könyvelhető el, hogy a gyerekeknek valamennyi program mosolyt csalt az arcára és többen közülük úgy nyilatkoztak, hogy ha felnőnek, rendőrök szeretnének lenni.

Címkék: bűnmegelőzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.