Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. December 12. 11:50, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Rendőr-vadász-polgárőr együttműködés Nógrád megyében

Rendőr-vadász-polgárőr együttműködés Nógrád megyében

Együtt lépnek fel a közbiztonság és közrend érdekében.

Hollókőn írták alá a minap a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezete és a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség képviselői az egyedülálló hármas együttműködési megállapodásukat. Ennek célja a törvényesség, az önállóság, valamint egymás kölcsönös elismerése és tiszteletben tartása alapelvének figyelembevételével a közbiztonság, a közrend fenntartása és megszilárdítása, így különösen az állampolgárok biztonságérzetének és a bűnözés elleni fellépés, a bűnmegelőzés, a család-, gyermek- és ifjúságvédelem, a baleset-megelőzés, az illegális migrációhoz kapcsolódó cselekmények felderítése, illetve a vagyonvédelem hatékonyságának javítása.
Együttműködési megállapodása 2011. évben is volt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetséggel és az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezetével külön-külön. A jogszabályi változások következtében új megállapodás kötése vált szükségessé, amely egy közös „hármas” együttműködés formájában valósult meg.
A megyei rendőr-főkapitányság képviseletében Dr. Nagy Károly r. ezredes rendőrségi főtanácsos rendészeti igazgató, a vadászkamara területi szervezete képviseletében Szabó László elnök, míg a megyei polgárőr szövetség képviseletében Vass Miklós elnök látta el kézjegyével a megállapodást. A rendezvényen jelen volt Szabó Csaba Hollókő polgármestere, országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta a további közös munka fontosságát és jelentőségét.
Ezen a rendezvényen értékelték az eddigi együttműködést is a jelenlévő vezetők. Ezzel kapcsolatban elmondható, hogy 2012. évben is napi kapcsolat volt a felek között, az év közben adódott feladatok végrehajtása hatékony és eredményes volt. A megállapodásban foglaltak maradéktalanul érvényesültek, kiemelték az egy iskola egy polgárőr mozgalom és az időskorúak védelme érdekében tett közös
intézkedések hatékonyságát. A 2011. évi polgárőrségről és polgárőri tevékenységről kiadott új jogszabály változásairól a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség vezetőségének felkészítésében a rendőrség is közreműködött, mely szabályokat a polgárőrök a felkészítésnek is köszönhetően nagyobb biztonsággal alkalmazhatnak.
A rendezvényt egy tárgyjutalom átadásával zárták a résztvevők. Vass Miklós a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a kiváló együttműködés jegyében dísztőr tárgyjutalmat adott át Nagy Tivadar r. alezredesnek, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetőjének.

Címkék: polgárőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 08:00, szombat | Helyi

Reggel pára, délután egy-egy zápor jöhet.

Napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Északon helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat.

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.