Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Január 28. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Rendőr az általános iskolában

Rendőr az általános iskolában

A biztonságos téli közlekedés és a 112-es hívószám helyes használatának ismertetése volt az előadások célja Karancslapujtőn.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a napokban a Karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolába látogatott el. Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós - a jelenlegi időjárási és látási viszonyokra is tekintettel - a „Látni és látszani” kampány keretében a biztonságos közlekedésre, a legfontosabb gyalogos- és kerékpáros közlekedési szabályokra, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára hívta fel a figyelmét a több mint 70 felső tagozatos gyermeknek.

A beszélgetés során az előadó részletesen kitért a 112-es segélyhívó szám használatával kapcsolatos felvilágosításra is. Elmondta a diákoknak, hogy a hívásfogadó bejelentkezését követően a hívásfogadó kérdéseire válaszolva mondják el, hogy mi történt, mikor történt, hol történt, kivel történt és hogyan történt. Kérte a gyermekeket, hogy a segélyhívó számot csak vészhelyzetben hívják. A gyermekek a tájékoztató végén kötetlen formában tették fel a biztonságukat érintő kérdéseiket.

Minden gyermek figyelmét felhívta arra is, hogy mikor NE hívják a 112-t:

  • Ne hívja, ha általános, tudakozó jellegű kérdése van (például: ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyek, általános és különleges tudakozók által megadható elérhetőségek, egyéb információk);
  • Ne hívja forgalmi információk, időjárás-jelentés, vagy egyéb általános tájékoztatással kapcsolatosan (például: kisebb műszaki meghibásodások, csőrepedés; kisebb áramkimaradások);
  • Ne hívja, ha szemmel láthatóan nincs vészhelyzet és nem igényel sürgős beavatkozást az eset (például: kidőlt fa, ami nem képez közúti akadályt, nem veszélyeztet emberi életet, egészséget);
  • Ne hívja, ha unatkozik, szórakozni vagy beszélgetni szeretne.

A 112-es segélyhívószám helyes használatáról a gyermekek részére az alábbi animációs kisfilmek készültek: Lackfi János: Segélyszám.

Felelőtlen hívással ne kockáztassa mások életét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.