Városlista
2023. június 3, szombat - Klotild

Hírek

2022. November 08. 14:55, kedd | PR
Forrás: (x)

Rendkívül fontos a jól szigetelő tetőablak

Rendkívül fontos a jól szigetelő tetőablak

A meteorológusok egyetértenek abban, hogy várhatóan hosszú és hideg telünk lesz. Az energiaárak egekbe szökése és ellátásbizonytalansága miatt ezért minden eddiginél fontosabb, hogy szigeteljük otthonunkat.

A klímaválság már korábban is egyre sürgetőbb kérdéssé emelte a házak, lakások szigetelését, de a jelenlegi bizonytalan helyzet a korábbinál is fontosabbá tette, hogy megakadályozzuk a meleg szökését otthonainkból. Nincs ez másként a tetőtéri lakásokban sem, itt azonban külső szigetelés beépítésére nincs mód, ezért a jól szigetelő tetőablak beépítése az egyetlen választás, hogy mentsük a menthetőt. A rototetoablak.hu oldalon böngészve megismerkedhetünk a csúcskategóriás tetőablakok szigetelőképességével.

Mit érdemes tudni a hőszigetelő értékekről?

Az ablakgyártó cégek oldalain többféle mutatóval találkozunk, amiknek jelentésével érdemes tisztában lenni. Az UF az ablakkeret, az UG pedig az üvegtábla hőáteresztő képességét mutatja meg, míg az UW érték a teljes ablakra vetített átlagos hőáteresztő értéket képviseli. Nincs ez másképp a tetőablakok esetében sem.

A rototetoablak.hu oldalon található ablakok például alapból kétrétegű üvegezéssel készülnek, aminek általában 1-1,1 az UW értéke. Ez egy rendkívül jól szigetelő ablakot jelent, ugyanakkor az érték három rétegű üvegezéssel egészen 0,8 alá vihető, ami a legszigorúbb passzívházas értéknek felel meg.

Általánosságban elmondható, hogy 1,6 felett már nem megfelelően szigetelő ablakról beszélünk, ezért érdemes az 1-es értéket csak kismértékben, vagy nem meghaladó UW értékű tetőablakot választani.

Mi befolyásolja a tetőablak hőszigetelő értékét?

A műanyag ablakok esetében két tulajdonságot kell figyelembe venni. Ez a keret kamraszáma és az üvegezés rétegrendje, azaz, hogy hány rétegű az üveg és van-e közte nemesgáz töltet. Emellett a tetőablakok esetében fontos szempont azonban az is, hogy a beépítéshez milyen szigetelőrendszert nyújt a gyártó.

A kiváló minőségű tetőablakok esetében ugyanis a gyártó a beépítéshez egy standard szigetelőrendszert is kínál, ami megakadályozza a hőhidak kialakulását, ezáltal elkerülhetővé válik a tetőtérben a páralecsapódás. Ez nem csak a lakás komfort érzetét és egészséges környezetét segít kialakítani, de a hőveszteségek csökkentésével nagyban hozzájárul a tetőterek szigeteléséhez is.

Érdemes hát körülnézni és ha drágábban is, de minőségi terméket választani, mert a különbség – főleg a jelenlegi magas energiaárak mellett – rövid időn belül megtérül.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére