Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 08. 14:55, kedd | PR
Forrás: (x)

Rendkívül fontos a jól szigetelő tetőablak

Rendkívül fontos a jól szigetelő tetőablak

A meteorológusok egyetértenek abban, hogy várhatóan hosszú és hideg telünk lesz. Az energiaárak egekbe szökése és ellátásbizonytalansága miatt ezért minden eddiginél fontosabb, hogy szigeteljük otthonunkat.

A klímaválság már korábban is egyre sürgetőbb kérdéssé emelte a házak, lakások szigetelését, de a jelenlegi bizonytalan helyzet a korábbinál is fontosabbá tette, hogy megakadályozzuk a meleg szökését otthonainkból. Nincs ez másként a tetőtéri lakásokban sem, itt azonban külső szigetelés beépítésére nincs mód, ezért a jól szigetelő tetőablak beépítése az egyetlen választás, hogy mentsük a menthetőt. A rototetoablak.hu oldalon böngészve megismerkedhetünk a csúcskategóriás tetőablakok szigetelőképességével.

Mit érdemes tudni a hőszigetelő értékekről?

Az ablakgyártó cégek oldalain többféle mutatóval találkozunk, amiknek jelentésével érdemes tisztában lenni. Az UF az ablakkeret, az UG pedig az üvegtábla hőáteresztő képességét mutatja meg, míg az UW érték a teljes ablakra vetített átlagos hőáteresztő értéket képviseli. Nincs ez másképp a tetőablakok esetében sem.

A rototetoablak.hu oldalon található ablakok például alapból kétrétegű üvegezéssel készülnek, aminek általában 1-1,1 az UW értéke. Ez egy rendkívül jól szigetelő ablakot jelent, ugyanakkor az érték három rétegű üvegezéssel egészen 0,8 alá vihető, ami a legszigorúbb passzívházas értéknek felel meg.

Általánosságban elmondható, hogy 1,6 felett már nem megfelelően szigetelő ablakról beszélünk, ezért érdemes az 1-es értéket csak kismértékben, vagy nem meghaladó UW értékű tetőablakot választani.

Mi befolyásolja a tetőablak hőszigetelő értékét?

A műanyag ablakok esetében két tulajdonságot kell figyelembe venni. Ez a keret kamraszáma és az üvegezés rétegrendje, azaz, hogy hány rétegű az üveg és van-e közte nemesgáz töltet. Emellett a tetőablakok esetében fontos szempont azonban az is, hogy a beépítéshez milyen szigetelőrendszert nyújt a gyártó.

A kiváló minőségű tetőablakok esetében ugyanis a gyártó a beépítéshez egy standard szigetelőrendszert is kínál, ami megakadályozza a hőhidak kialakulását, ezáltal elkerülhetővé válik a tetőtérben a páralecsapódás. Ez nem csak a lakás komfort érzetét és egészséges környezetét segít kialakítani, de a hőveszteségek csökkentésével nagyban hozzájárul a tetőterek szigeteléséhez is.

Érdemes hát körülnézni és ha drágábban is, de minőségi terméket választani, mert a különbség – főleg a jelenlegi magas energiaárak mellett – rövid időn belül megtérül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.