Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 27. 14:21, szerda | Helyi
Forrás: police

Rendhagyó rendezvények kábítószer-ellenes világnap

Rendhagyó rendezvények kábítószer-ellenes világnap

Tánccal és a kábítószerek visszautasítását demonstráló szelfikkel csatlakozhattak a járókelők Salgótarjánban és Balassagyarmaton a rendőrségi programokhoz.

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják világszerte. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya is nagyszabású rendezvényt tartott a világnap alkalmából 2018. június 26-án Balassagyarmaton és Salgótarjánban. A programok során a prevenciós szakemberek amellett, hogy felhívták a lakosság figyelmét a kábítószer-fogyasztás veszélyeire, hangsúlyozták, illetve rámutattak arra is, hogy milyen más, legális, egészséges szenvedélyeket válasszanak a kábítószer-fogyasztás helyett.

A rendőrség bűnmegelőzési munkatársai korunk egyik divatjára, a szelfizésre és a közösségi oldalakon történő lájkolásra építve tervezték meg a nem mindennapi programot a balassagyarmati Civitas Fortissima téren és Salgótarjánban, a Fő téren. Lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek, hogy mobiltelefonjukkal egy saját maguk által kiválasztott felirattal, jelmondattal készítsenek fényképeket, melyeket a bűnmegelőzési alosztály közösségi - Biztonság A Fő – oldalára feltöltve részt vehetnek a kampányban. A legtöbb „kedvelést” elérő fotók, illetve személyek ajándékokat kapnak. A helyszíneken az érdeklődők drogmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapokat tölthettek ki, valamint a témával kapcsolatosan kérdéseket tehettek fel a szakembereknek. Az egész napot betöltő rendezvénysorozatot egy rendkívül látványos, sok-sok gyereket és felnőttet bevonó flashmob zárta Salgótarjánban. A Savaria Művészeti Iskola és a Medalion Tánccsoport Egyesület tagjai nagy-nagy lelkesedéssel tartották meg a „Legyen a tánc a szenvedélyed!” jegyében a villámcsődületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.