Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2024. Július 08. 08:00, hétfő | Életmód
Forrás: MTI

Rekordszintű lehet a világ idei gabonatermése

Rekordszintű lehet a világ idei gabonatermése

Rekordszintű, 2,854 milliárd tonna lehet a világ gabonatermése az idén - áll az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) legfrissebb, havi előrejelzésében.

A becsült mennyiség 7,9 millió tonnával több a júniusban vártnál és 3,6 millió tonnával múlja felül a múlt évit.

A világ búzatermésére vonatkozó előrejelzését 0,3 százalékkal, 789 millió tonnára növelte a FAO, részben a kedvezőbb ázsiai terméskilátások miatt, így például Pakisztánban rekordszintű búzatermés várható.

Eközben Oroszországban a júniusban becsültnél kevesebb búzát takaríthatnak be az idén a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

A római székhelyű szervezet szerint rizsből is több lehet az idén, mint amire júniusban lehetett számítani. A FAO most azzal számol, hogy a learatott rizs mennyisége rekordszintű, 535,1 millió tonna lesz, 0,9 százalékkal meghaladva a júniusi előrejelzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Életmód

A Perseida meteorraj Magyarország felett