Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 10. 10:13, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Rekordszámú díjat nyert a Harry Potter-dráma

Rekordszámú díjat nyert a Harry Potter-dráma

Rekordszámú, kilenc trófeát gyűjtött össze a Laurence Olivier-díjak átadásán a Harry Potter és az elátkozott gyermek című új brit dráma vasárnap este a londoni Royal Albert Hall-ban.

A szervezők szerint a díj történetében még egy előadásnak sem sikerült ennyi díjat elnyernie egyetlen gálán.

A legrangosabb brit színházi díjak átadásán a J. K. Rowling regényfolyama nyomán született kétrészes színmű a legjobb új darab díját is megkapta. A 11 Olivier-díjra jelölt dráma a harmincas éveiben ábrázolja Harry Pottert és barátait, akiknek már a gyermekei járnak a Roxfort varázslóiskolába - idézte fel a BBC News.

A felnőtt Harry Pottert alakító Jamie Parker a legjobb színész, a Hermionét játszó Noma Dumezweni pedig a legjobb színésznő elismerésével távozott a gáláról. A mellékszereplők mezőnyéből a Scorpius Malfoyt alakító Anthony Boyle is Olivier-díjat vehetett át. A darab rendezőjeként John Tiffany szintén díjat kapott, és több technikai trófeát is átvehetett a produkció.

"A képzelet ereje végtelen. És erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha" - mondta köszönőbeszédében Tiffany.

A friss zenés dararabok közül a Groundhog Day (Idétlen időkig) című musicalt díjazták, a legjobb musicalfelújítás díja pedig a Jézus Krisztus Szupersztárnak jutott.

A legjobb vígjáték díját a Skót Nemzeti Színháznak az Our Ladies Of Perpetual Succour című előadása kapta, amely májustól látható a londoni színházi negyedben.

A gála befejezéseként Kenneth Branagh a brit színházművészethez való kiemelkedő hozzájárulásáért Mark Rylance-től vehetett át Olivier-díjat. Az elismerést a színész-rendezővel ünnepelte a színpadon társulatának mintegy 60 tagja is. "Semmi különleges nincs bennem. Egy munkásosztálybeli srác vagyok Belfastból, aki egy egyszerű középiskolába járt Readingben" - fogalmazott az 56 éves Branagh a díjjal a kezében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.