Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Március 21. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Reggel helyenként még gyengén fagyhat.

Reggel helyenként még gyengén fagyhat.

Már több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. A délután második felétől nyugaton, majd estétől a Dunántúlon már többfelé kialakulhat eső, zápor.

Csütörtökön Néhol akár zivatar is. Általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, délutánra pedig 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken több helyen zavarhatják gomolyfelhők, illetve fátyolfelhők a napsütést. A nyugati és az északnyugati országrész kivételével több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, futó zápor. A Dunántúlon és a középső tájakon megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél. Enyhébb lesz a hajnal, délután pedig 12-19 fokot mérhetünk.

Szombaton naposabb délelőttre, felhősebb délutánra számíthatunk. Eső, zápor késő délután északnyugaton, este viszont már a Dunántúlon többfelé kialakulhat. Élénk, erős lesz a délies szél, majd estefelé északnyugaton már északnyugatira fordul a légmozgás, és ott viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Vasárnapra egy hidegfront hoz felhős időt, több tájegységünkön csapadékra is számítani kell. Többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 8-15 fokra van kilátás.

Hétfőn elsősorban keleten, északkeleten alakulhat ki eső, zápor, a Dunántúlon szakadozottabb lehet a felhőzet. Élénk, erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Délután 9-14 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön még sokfelé hideg lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben a napos időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

A nagy napi hőingás miatt azonban vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet.

A magasban folytatódik a melegedés, így a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, dekoncentráltság, bágyadtság is előfordulhat.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

Öltözzünk rétegesen a hideg reggel miatt.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön a délután második felétől nyugaton, majd estétől a Dunántúlon már többfelé kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is, így ekkor ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak a közlekedők.

Általában gyenge, mérsékelt marad a szél, csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk, erős széllökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A záporokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

Hajnalban, reggel északkeleten pára- és ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban helyenként még gyengén fagyhat, így ezeken a tájakon érdemes lesz indulás előtt több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 10:45, csütörtök | Helyi

Tíz perc alatt kétszer!!!

Dejtár belterületén rövid idő alatt kétszer is túllépte a megengedett sebességhatárt egy autó vezetője.

2024. Július 18. 08:55, csütörtök | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 18. 08:49, csütörtök | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 18. 08:38, csütörtök | Helyi

Ismét megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord.

Kedden is megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári magyarországi áramfogyasztási rekord derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.