Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Február 15. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/stop.hu

Radics Gigi három perces boldogságot garantál

Radics Gigi három perces boldogságot garantál

Radics Gigi is bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar elődöntőjébe.

Ezzel a Megasztár győztese is esélyt kapott arra, hogy ő képviselhesse hazánkat a nemzetközi versenyen. Gigi érzéseiről és terveiről is mesélt a STOPnak adott interjújában.

- Bekerültél az Eurovíziós Dalfesztivál magyar elődöntőjébe. Mit szólsz hozzá?
- Természetesen nagyon örültem a sikeres nevezésnek, hiszen rekord mennyiségű dalpályázat érkezett a versenyre, amelyekből az adásba kerülés is már komoly dolognak számít. Érdekes, mert nem személyes döntés, hanem karácsonyi ajándék volt a nevezés a kiadómtól és a menedzseremtől. Nagyon szép meglepetés volt!

- Többen támadtak azért, hogy másnak nincs is esélye melletted a versenyben. Mit gondolsz erről? Te hogy látod az esélyeid?
- Azt gondolom, hogy ez egy nyílt és tiszta verseny, mindenki egyenlő eséllyel indul. Az a célom, hogy legjobb tudásom szerint elénekeljem a dalt, a többi a zsűri és a közönség kezében van.

- Miről szól a dalod?
- Ez a dal eredetileg angolul született meg " Over You" címmel, kifejezetten nekem írták a szerzők. Épp arról szól, amilyen lelkiállapotban voltam akkor, ugyanis vége lett egy ígéretes kapcsolatnak, így jól kiénekelhettem a bajaimat. A magyar változat, "Úgy fáj" amellyel az itthoni versenyen indulok és szövege tulajdonképpen ugyanazt a gondolatot dolgozza fel, amelyet az eredeti változat.

- Belegondoltál abba, milyen lenne ott állni a színpadon Malmőben, több millió néző előtt?
- Szerintem mindenki, aki elindult a versenyen, titkon vágyódik a nagy lehetőség után, hiszen ki ne szeretne 160 millió néző előtt bemutatkozni Európa legnagyobb színpadán egy saját dallal? Ha az élet, szerencse úgy hozná, hogy én képviselhetem Magyarországot, akkor azon kívül, hogy úsznék a boldogságban, nagyon aprólékosan kidolgoznék minden rezdülést, mozdulatot és úgy mennék ki a színpadra, hogy pontosan érezném azt a felelősséget, amivel együtt jár ez a csodálatos küldetés. Abban biztos vagyok, hogy 3 perces boldogságot látnának a nézők rajtam, mert ez egy óriási ajándék lenne számomra.

- Mondhatni, hogy tapasztalt vagy már, ami a versenyt illeti, hiszen megnyerted a Megasztárt.
- Ez azért más verseny, mint a tehetségkutatók, hiszen itt sok profi előadóval is fel kell venni a versenyt, akik óriási tapasztalattal rendelkeznek már, ráadásul saját dalokat kell magyarul előadni a hazai versenyen. Valószínűleg a profibb kollégák biztosan nagyon felkészülten állnak majd színpadra, hiszen ha már elhatározták, hogy elindulnak a versenyen, akkor bizonyítani akarják a tehetségüket. Egyben tisztelet is jár nekik ezért a döntéséért, mert ha rosszul jön ki a lépés, talán sérülhet is az eddigi karrierjük. Az viszont kétségtelen, hogy a versenyek bizonyos értelemben megedzettek és nem félek a sok kamerától, fényektől, színpadtól és a nézők jelenléte inkább feldob, mintsem ártana.

- Rajongóid között tudhatsz több hírességet is. Risztov Éva például azt mondta egy interjúban, hogy bármikor elmenne a koncertedre.
- Nagyon jó érzés érezni a szeretetet, amit kapok. Megtisztelő, hogy ilyen kiemelkedő sportolók, mint Risztov Éva és Szávay Ágnes is szépen nyilatkoznak rólam.

- Számodra is fontos a sport?
- Igen, járok zumbázni és egy konditerembe erősíteni.

- Mennyire vagy mostanában elfoglalt?
- Nagyon szép felkéréseim vannak. Az ország szimfonikus zenekarai álltak mellém, így több koncertem is lesz tavasszal. Az első február 14-én lesz Valentin napon, Pécsett, a Pannon Filharmonikusokkal a Kodály Központban. Március 28-án a MOM Kulturális Központban lesz koncertem a Jazzy Rádió szervezésében: ez egy akusztikus hangzású, kicsit "jazz"-esebb koncert lesz. Áprilisban Szombathelyen a Savaria Szimfonikus zenekarral adok önálló nagykoncertet, május végén a Miskolci Szimfonikus Zenekar vendége leszek.

- Nemrég tértél haza Thaiföldről, sikerült lazítani?
- Rám fért a pihenés, sokat dolgoztam az elmúlt egy évben.

- Milyen terveid vannak idén?
- Izgatottan várom az Eurovíziós Dalversenyt, szeretnék jó eredményt elérni. Nagyon szeretem ezt a fantasztikus rendezvényt, ahol ezekre a napokra a zene összehozza egész Európát. Az idei év egyik legfontosabb terve pedig, hogy minél jobban szeretnék megtanulni angolul.

Borsos Zsuzsi

Címkék: Radics Gigi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.