Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Január 26. 13:20, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Rablók rendőrkézen

Rablók rendőrkézen

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli rablás
bűntettének és visszaélés okirattal vétségének elkövetése miatt folytat
büntetőeljárást két 23 éves salgótarjáni férfi ellen.

A fiatalemberek megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. január 17-én 22 óra 30 perc körüli időben Salgótarjánban az egyik lépcsőházban megtámadtak egy 44 éves helyi hölgyet, melynek során a kezében lévő táskáját, szatyrát rángatták és kezét lefogták. A nőnek sikerült az egyik elkövető szorításából kiszabadulnia, azonban ekkor a lépcsőről leesett és a szatyra a teste alá került. A két férfi ekkor kirángatta a sértett teste alól a ruhaneműkkel teli szatyrot, majd azzal elfutottak.
A hölgy a történtek során könnyű sérüléseket szenvedett. Mivel a fiúk észlelték, hogy csak ruhaneműk vannak a rablással megszerzett szatyorban, ezért azt eldobták.
A férfiak azonban nem elégedtek meg egy eltulajdonított szatyorral, így 2013. január 21-én ismét megtámadtak egy nőt. Az esti órákban bevásárlásból hazafelé tartó 59 éves helyi hölgyet úgy támadták meg, hogy a kezeiben lévő táskát és élelmiszerrel megrakott szatyrot egyszerre kezdték el rángatni, melynek következtében a sértett elesett. A férfiak a táskát és szatyrot megszerezve elfutottak a helyszínről, majd a táskában lévő, a sértett nevére kiállított személyes iratokat eldobták a zagyvapálfalvai városrészen lévő temetőben. A táskában lévő mintegy 15.000 Ft összegű készpénzt elköltötték, az élelmiszert pedig elfogyasztották.
A széleskörű nyomozás eredményeképpen a bűncselekmények elkövetésével
megalapozottan gyanúsítható két fiatalt 2013. január 23-án a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. Az általuk a temetőnél eldobott táskát és az abban lévő személyes iratokat a rendőrök megtalálták, melyet lefoglaltak. A hatóság előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.