Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

- jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta Hakan Fidan török külügyminisztert.

Fidan, aki a nap folyamán korábban a BRICS-külügyminiszterek találkozójának helyszínén, Nyizsnyij Novgorodban találkozott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel is, nemrégiben Pekingben erősítette meg Törökország csatlakozási szándékát a tömörüléshez.

Putyin méltatta Törökország hozzáállását az ukrajnai válság megoldásához és hozzájárulását a fekete-tengeri gabonamegállapodás megkötéséhez. Megjegyezte: nem Oroszország hibája, hogy nem sikerült meghosszabbítani azt.

Emellett az együttműködés folytatását javasolta az "asztanai formátum" keretében a terrorizmus elleni közös küzdelem és a szíriai rendezés érdekében. Hozzátette, hogy júliusban a kazah fővárosban tervez találkozni Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

Címkék: putyin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.