Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Putyin is lerótta kegyeletét

Putyin is lerótta kegyeletét

Nem játszhatott az első fordulóban, ennek köszönheti életét az orosz Jaroszlavl-Lokomotiv jégkorongcsapatának játékosa, akinek a csapattársait szállító repülőgép szerdán zuhant le.

A katasztrófában 43-an, köztük az edző is meghalt. A játékosokat szombaton búcsúztatták. A szerencsétlenül járt klub elnöke bejelentette, hogy a csapat nem indul a következő bajnokságban.

Személyesen rótta le kegyeletét Vlagyimir Putyin a Jaroszlavl jégkorongcsapat stadionjában. A játékosokat szállító repülőgép szerdán zuhant le. Lényegében a teljes csapat odaveszett. A klubnak most egyetlen bevethető játékosa maradt: ő edzője utasítására egy ifjúsági mérkőzésen vett részt, míg csapattársai Moszkvába indultak a szerencsétlenül járt repülőn.

A klub fejenként 60 ezer eurót fizet a meghalt játékosok családtagjainak, az azonban kérdéses, hogyan folytatják a bajnokságot. Lehet, hogy más kluboktól kapnak egy-egy játékost, de elképzelhető, hogy kihagyják az idei szezont.

Gyászolnak Csehországban is, hiszen az orosz klubban három itteni idegenlégiós is játszott. A prágai repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a koporsókat. A tragédiában meghalt a csapat kanadai edzője, valamint egy lett, egy fehérorosz, egy szlovák és egy fehérorosz játékos is. (pr)

hírTV

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:32, szerda | Külföld

Rengeteg amerikai fegyvert vásárolnak a lengyelek

Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta rakétarendszerek eladását legfeljebb 10 milliárd dollár (mintegy 3700 milliárd forint) értékben Lengyelország számára - jelentette be az amerikai védelmi minisztérium kedden.

2023. Február 07. 13:53, kedd | Külföld

Ukrajnai háború - Sojgu: sikeres az orosz előrenyomulás Bahmutnál és Vuhledarnál

Sikeresnek nevezte a harci műveletek előrehaladását Artemivszk (Bahmut) és Vuhledar térségében kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

2023. Február 07. 07:41, kedd | Külföld

Fehér Ház: az Egyesült Államok nem keresi a konfliktust Kínával, de megvédi szuverenitását

Az amerikai hatóságok a felszínen és a tenger alatt is változatlanul gyűjtik a szombaton megsemmisített kínai információs léggömb darabjait - jelentett ki a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának kommunikációs koordinátora.

2023. Február 06. 13:17, hétfő | Külföld

Norvégia öt év alatt 75 milliárd koronával támogatja Ukrajnát

Norvégia a következő öt évben összesen 75 milliárd norvég koronával (2647 milliárd forint) támogatja majd Ukrajnát - jelentette be hétfőn az oslói kormány.