Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Június 21. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Projektnyitó a hulladéklerakónál

Projektnyitó a hulladéklerakónál

Lezárult a közbeszerzési eljárás és folyamatos a rekultivációra váró hulladéklerakóknál a munkaterületek átadása – hangzott el a Kelet-Nógrád Hulladékrekultivációs Társulás projektnyitó rendezvényén Salgótarjánban.

A társulásban résztvevő tizenöt település, tizenhat hulladéklerakójából néhányban, már el is kezdték a munkát. Az elkészült tervek és vizsgálatok eredményei szerint körülbelül harmincezer négyzetméteren teljesen felszámolják, - tehát el is szállítják - a hulladékot, körülbelül kétszázezer négyzetméteren pedig megszüntetik a további környezetszennyezést, amely legalább 82 ezer embert érint. A rendezvényen a társult településeket koordináló Salgótarján polgármestere, Székyné dr. Sztrémi Melinda kifejtette, hogy a tizenhat hulladéklerakó mindegyike már több éve bezárt telep. De régebbi törvények szerint még szabályosan működtetet önkormányzati hulladéklerakó volt, melyek közül néhányban még most is előfordul, az illegális szemét lerakás. Hercsik Dávid, a munkákat végző cég képviselője elmondta, hogy a kisebb lerakókkal még idén ősszel végeznek, a teljes program kivitelezési határideje pedig 2015 május huszonnyolcadika lesz.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: projekt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.