Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. November 02. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Salgótarján

„Porból a fénybe” – zománcművészeti kiállítás

„Porból a fénybe” – zománcművészeti kiállítás

A Salgótarjáni Zománcművészeti Alkotótábor műveiből nyílt kiállítás a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolában október 28-án.

Az alkotótábor éves bemutatkozása már hagyományosnak tekinthető városunkban, az idei „Porból a fénybe” című kiállításnak azonban különös aktualitást ad, hogy a zománcművészeti telepet 1990-ben elindító Czinke Ferenc születésének 90. évfordulóját néhány nap múlva, november 4-én ünnepeljük. A kiváló művész városunk képzőművészeti életének fáradhatatlan szervezője volt. Salgótarján kultúrtörténetének egyik legjelentősebb alakjaként a zománcművészet terén is maradandót alkotott.

A Salgótarjáni Zománcművészeti Alkotótábor művészeire a mai napig jellemző az a fajta sokszínűség, amely már az induláskor megjelent. Az alkotók számos művészeti ág felől érkeztek, éppen ezért sokféle megközelítésben képesek dolgozni ezzel az izgalmas technikával. A salgótarjáni alkotók közös jellemzői között említhető a képzőművészeti gondolkodásmód erőteljes jelenléte is, mely a művek többségében felülírja a műfaj iparművészeti eredetét.

A kiállítás megnyitóján Dániel Zoltán alpolgármester mondott beszédet, amelyben elismeréssel szólt az immár negyedszázada működő alkotóközösségről és a kifejezte reményét, hogy az alkotótábornak sikerül a jövőben újra partneri kapcsolatokat kiépítenie a „Salgótarján Gazdaságáért”–díjas tűzhelygyárral.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,