Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Július 25. 12:44, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ponthatárok - Nemzeti Közszolgálati Egyetem: mintegy 1800-an kezdhetik meg tanulmányaikat

Ponthatárok - Nemzeti Közszolgálati Egyetem: mintegy 1800-an kezdhetik meg tanulmányaikat

Szeptemberben mintegy 1800 diák kezdheti meg tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) 41 szakán - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel. Az egyetem pótfelvételit hat költségtérítéses szakon hirdetett meg.

Az egyetem három kara közül a legnépszerűbbnek a rendészettudományi kar képzései bizonyultak. A szigorú, speciális felvételi követelmények ellenére az elmúlt évekhez hasonlóan sokan szeretnének bűnügyi, gazdaságvédelmi, pénzügynyomozói, katasztrófavédelmi vagy közrendvédelmi szakirányon diplomát szerezni - olvasható a közleményben.
Kitértek arra is: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a felvételizők számára továbbra is vonzó a katonai hivatás. A hadtudományi és honvédtisztképző kar képzéseire is többszörös a túljelentkezés, a fiatalok nagy számban választották a katonai vezetői szakot. A közigazgatás-tudományi kar alapképzési szakjai is népszerűek, hamarosan megkezdhetik tanulmányaikat a jövő közigazgatási szakemberei.
A pótfelvételi keretében a hat meghirdetett költségtérítéses szakra 2012. augusztus 10-ig lehet jelentkezni. Az eljárás az egyetemen díjmentes.
Pótfelvételi a hadtudományi és honvédtisztképző karon augusztus 21-én és 23-án, a közigazgatás-tudományi karon augusztus 22-én és 23-án, a rendészettudományi karon augusztus 23-án lesz. További információk az egyetem honlapján találhatók (www.uni-nke.hu).
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. január 1-jén kezdte meg működését. Ez Magyarország legfiatalabb egyeteme, jogelődje a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közigazgatás-tudományi Kara.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.