Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 07. 20:15, péntek | Helyi
Forrás: infonográd

POLITIKAMENTESEN A SALGÓTARJÁNI POLGÁRMESTER VÁLASZTÁSRÓL

POLITIKAMENTESEN A SALGÓTARJÁNI POLGÁRMESTER VÁLASZTÁSRÓL

Nem csoda, ha egy ilyen megveszekedett Facebook párbajban nem lát tisztán az ember. Hogy ez egyszerűen menjen néhány fontos szempontot érdemes figyelni:

1., Programok: nem számít az okoskodás!

Bárkit kérdez az ember a gondokról és a tennivalókról, azokat nagyrészt minden itt élő ismeri. Ezért nem véletlen, hogy mindegyik induló hasonló programokkal rukkol elő. Tehát nem ebben van köztük a lényeges különbség.

2., Mennyit ír vagy beszél – ha beszél, saját mega mondja, vagy papírról olvassa?

Érdemes erre dologra is figyelni. Ha túl sok a szöveg, vagy csak felolvasva megy a dolog, az komoly gyanúra adhat okot. Az értelmes ember röviden, célratörően beszél és nem rabolja mások idejét. Egy alkalmas városvezetőnek nem egy megbízott írja a szövegét.

3., Nem kell felülni az érzelgős üzeneteknek

Hogy melyik jelölt szereti jobban vagy kevésbé jobban a várost, nem teszi alkalmasabbá a város vezetésére. Azok szeretik leginkább hangsúlyozni, akik valójában eszköztelenek.

4., Az országos politikát nem érdemes belekeverni mert Salgótarján érdeke ettől független

Általában is, de a választások kapcsán az egész ország vádaskodásoktól hangos. Az, hogy ezekből mi igaz és mi nem, az dönti el, hogy kinek szeretne hinni az ember. Válasszuk külön - a helyi jelölt személye, nem azonos egy adott párt vezérével.

5., Fontos tudni, hogy Salgótarján nem termeli ki a saját költségét

Ebből adódóan, nem hitelekre, hanem pályázati forrásokra és hasznot hozó beruházásokra van szüksége. Ennek forrása az Európai Unió és rajta keresztül a Magyar kormány. A Magyar kormány a sikeres projektek kapcsán, minden megyei jogú várost finanszíroz, ha az adott városvezetés szakszerűen végzi a munkáját.

6., A háttér - a legfontosabb szempont

Ebben a helyzetben, csak olyan városvezetőt érdemes választani aki versenyképes, hatékony a pályázati források és hasznot hozó beruházások megszerzésének területén. Munkatársait ezt követően szakemberekből állítja össze. A legfontosabb, hogy képes legyen a kormánnyal való hatékony párbeszédre.

7., A helyi képviselők kiválasztásánál fontos szempont

Olyan képviselőre érdemes szavazni, aki nem csak beszél. Az észosztás kevés. A tettek, a közösségek építése, a civil területen végzett munka és tapasztalat számít. Annak adjon bizalmat akinek ez is a háta mögött van!

Az Ön érdekében hasznos szempont, hogy választásakor figyeljen arra, hogy az ön választókerületének képviselője ugyanabba a csapatba tartozik-e, fontos ugyanis, hogy együtt tudjon dolgozni az új polgármesterrel.

______________

Fotó:Kovács Rita -Salgótarjáni-Infó Facebook oldala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.