Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 24. 13:29, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Plusz bevétel!

Plusz bevétel!

A salgótarjáni rendőrök lecsaptak egy 63 éves terjesztőre, aki az elmúlt egy évben több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat a 63 éves férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt egy évben több salgótarjáni személynek adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő szert. A terhelt a fogyasztókat lakásán fogadta, amelyek során a vásárlók a „füst” elnevezésű bódító anyagért cserébe készpénzt adtak át a férfinek.

A terhelt lakásán a hatóság tagjai kutatást tartottak, amely során egy pénztárcában több adag, már előre kiporciózott fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt anyag az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. A férfi tettét súlyosbítja az a körülmény, hogy a kereskedelmet egy tanintézmény közelében folytatta.

A salgótarjáni rendőrök a 63 éves férfit elfogták, előállították és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A fogyasztókkal szemben a nyomozók szintén eljárást indítottak. Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat – ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket – foglaltak le.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.