Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2023. Március 24. 13:29, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Plusz bevétel!

Plusz bevétel!

A salgótarjáni rendőrök lecsaptak egy 63 éves terjesztőre, aki az elmúlt egy évben több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagot.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat a 63 éves férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt egy évben több salgótarjáni személynek adott el új pszichoaktív anyagnak minősülő szert. A terhelt a fogyasztókat lakásán fogadta, amelyek során a vásárlók a „füst” elnevezésű bódító anyagért cserébe készpénzt adtak át a férfinek.

A terhelt lakásán a hatóság tagjai kutatást tartottak, amely során egy pénztárcában több adag, már előre kiporciózott fehér színű port találtak meg és foglaltak le. A lefoglalt anyag az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. A férfi tettét súlyosbítja az a körülmény, hogy a kereskedelmet egy tanintézmény közelében folytatta.

A salgótarjáni rendőrök a 63 éves férfit elfogták, előállították és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A fogyasztókkal szemben a nyomozók szintén eljárást indítottak. Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat – ékszereket, készpénzt, műszaki cikkeket – foglaltak le.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 15:25, kedd | Helyi

Sajtóközlemény

Európa Liga-döntő: Folyamatosan gyűlnek a foglalások, több tízezer futballrajongó utazhat a budapesti mérkőzésre

2023. Május 30. 15:11, kedd | Helyi

Sajtóközlemény

Felkészülten várják a főszezont: az ország közel száz pontján szívvel és tudással segítenek a Tourinformok

2023. Május 30. 12:16, kedd | Helyi

EGY HÉT BALESETEI SZÁMOKBAN

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten közúti közlekedési balesetben kilencen sérültek meg

2023. Május 30. 01:00, kedd | Helyi

Nyári idő, de helyenként zápor kialakulhat!

Napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel.