Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 16. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Pest és Nógrád megye műemlékvédelméről szóló kiadvány jelent meg

Pest és Nógrád megye műemlékvédelméről szóló kiadvány jelent meg

Fényképekkel illusztrált kiadványban követhetik nyomon az érdeklődők a Pest és Nógrád megyei műemléki felújításokat.

A hatszáz példányban elkészült, Egy kis mustra 2012 című kis könyvet a kiadást magára vállaló Pest Megyei Kormányhivatalban mutatták be.
Idén október közepéig a Nógrád megyei kulturális örökségvédelem is a Pest Megyei Kormányhivatalhoz tartozott, így szinte természetes volt, hogy a tavaly megjelent Kis mustra folytatásaként a két megyében 2012-ben lezajlott műemléki felújításokat egy kötetbe foglalják.
A most bemutatott, mintegy 50 oldalas könyvecskében felsorolásszerűen 43 Pest megyei és 20 Nógrád megyei település szerepel, részletesebben egyebek mellett a Nagykovácsiban, Szentendrén, Lóréven, Törökbálinton, Kiskunlacházán, Fóton, Tóalmáson, Bényén és Vácon végzett műemléki felújítások követhetőek nyomon húsz fotó segítségével. A kiadvány költségein a Pest Megyei Kormányhivatal, a MOL Zrt. és a Belügyminisztérium osztozott. A könyv nem kerül kereskedelmi forgalomba, ahhoz a kormányhivatal fővárosi épületében lehet hozzájutni.
Az ünnepélyes bemutatón mondott köszöntőjében Tarnai Richárd kormánymegbízott kiemelte: az ismertetett példák egyrészt a közös munkát dicsérik, másrészt biztatást adhatnak, hogy a nehéz gazdasági körülmények közepette is vannak bátorító jelek.

Címkék: könyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.