Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Szeptember 16. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: 3100.hu

Peronburkolat javítás

Peronburkolat javítás

Megjelentek a munkagépek a Salgótarján városközpontjában található vasútállomáson.

Sajnos várakozásainkkal ellentétben ez még nem a teljes megújulás; egyelőre “csak” a peron burkolatát javítják. A MÁV Kommunikációs Igazgatóságát kérdeztük a nógrádi vágányzárak alatt megvalósuló karbantartási munkák részleteiről.

Hatvan − Somoskőújfalu

Salgótarján megállóhelyen a peron burkolatát javítják, továbbá a vasbetonaljak cseréjét végzik több állomáson, így Szurdokpüspökiben, Nagybátonyban és Kisterenyén, valamint nyíltvonali szakaszokon is: Tar és Nagybátony, illetve Zagyvapálfalva és Salgótarján külső között. Síncsere zajlik Salgótarján külső és Somoskőújfalu között, Selyp állomás negyedik vágányán pedig átépítik az útátjárót. Nagygépes kitérőszabályozást végeznek több állomáson, Salgótarján külsőn alkatrészeket is cserélnek a váltókban, Szurdokpüspöki állomás Hatvan felőli végén pedig az ágyazatot cserélik ki a váltók alatt.

Balassagyarmat−Ipolytarnóc

Szécsény és Nógrádszakál között a Ménes-patak hídján gerendákat cserélnek, karbantartják a dilatációs sarukat és mázolják a hídszerkezetet. Ludányhalásziban a boltozatos híd szigetelését újítják fel, a Nógrádszakál−Ipolytarnóc szakaszon felépítmény-csere zajlik 500 méter hosszban.

Szinten tartás

Mindkét vasútvonalon egyszerre több helyszínen dolgoznak a szakemberek, hogy az utasok számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a karbantartás, minél rövidebb ideig tartson a pótlóbuszos közlekedési rend. A karbantartási munkák célja a közlekedési paraméterek megőrzése, újabb korlátozások bevezetésének megelőzése – írja megkeresésünkre adott válaszában a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Vonat helyett busz közlekedik

A munkálatok ideje alatt Hatvan és Somoskőújfalu között szeptember 18-ig, illetve Balassagyarmat és Ipolytarnóc között szeptember 24-ig vonatpótló autóbuszok közlekednek – erről itt írtunk korábban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.