Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Július 23. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: police

Ha nyár, akkor gyerektábor

Ha nyár, akkor gyerektábor

Véget ért a közlekedésbiztonsági tábor a Szécsényi Rendőrkapitányságon.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közös szervezésben idén is megrendezte a nyári bűn- és balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági gyermektáborát 6 és 14 év közötti iskolások részére.

A rendőrkapitányság tagjai sok éve biztosítanak tartalmas és hasznos programokat a résztvevőknek, kiemelt figyelmet fordítva a bűn- és balesetmegelőzésre, a biztonságos közlekedésre.

Valent Judit rendőr őrnagy, közlekedési főelőadó elevenítette fel a gyerekek ismereteit a legfontosabb közlekedési jelzőtáblákkal és közlekedési szabályokkal kapcsolatban. A gyakorlati feladatok során idén is minden gyerek kipróbálhatta magát a rendőrkapitányság udvarán felállított kerékpáros ügyességi pályán.

Az előadások keretében a diákok nemcsak a közlekedés, hanem a nyári szünet és a nyaralás biztonsága kapcsán is számot adhattak ismereteikről. Interaktív szituációk révén maguk a táborozók gyűjtötték össze mindazokat a veszélyhelyzeteket, amelyekkel a szünidőben találkozhatnak, és mindezek elkerülése, megelőzése érdekében hasznos tanácsokat és tippeket adtak egymásnak.

Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó ismertette a gyermekek részére a legfontosabb tudnivalókat az áldozattá válás megelőzésére vonatkozóan. A programok között kiemelt helyet kapott a 112-es segélyhívószám, a közösségi portálok megfelelő használata, illetve az adatfeltöltések veszélyei.

A gyerekek aktívan részt vettek minden eseményen, rengeteg kérdéssel fordultak az előadókhoz, és a kapott válaszok révén a meglévő ismereteiket valamennyi témakörben bővítették. A rendőrök az iskolaőrök segítségével a szakmai programokat szabadtéri játékokkal és egész napos kirándulásokkal egészítették ki, amelyek során a tanulók többek között a Szécsényi járás településeivel, természeti értékeivel és kultúrájával ismerkedtek meg.

A táborban részt vevőktől Bárnai Balázs rendőr alezredes, a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője kis ajándékkal búcsúzott a jövő évi találkozás reményében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 12:00, hétfő | Helyi

Eredményes ügyészi fellebbezés a kitartó rabló ügyében

A Balassagyarmati Törvényszék 5 év 6 hónap börtönbüntetésre súlyosította annak a 23 éves salgótarjáni garázda férfi büntetését, aki kirabolta ivócimboráját.

2021. Október 18. 11:22, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt négy nap eseményei.

2021. Október 15. 12:00, péntek | Helyi

Letartóztatták a körzeti megbízotti irodába betörő férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 26 éves őrhalmi férfinak a letartóztatását, aki a rendőrség körzeti megbízotti irodáját törte fel egy társával.

2021. Október 15. 11:02, péntek | Helyi

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség

A Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól eltiltás érdekében a Balassagyarmati Törvényszéken az ellen a 41 éves nő ellen, aki kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.