Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 22. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Pénzt kapnak a továbbtanulásra

Pénzt kapnak a továbbtanulásra

Ünnepség keretében írták alá a támogatási szerződéseket Salgótarján ösztöndíjrendszereinek idei kedvezményezettjei pénteken a városházán.

A Salgótarján Jövőjéért Közalapítvány kiírásának idén harmincan feleltek meg az egyetemi, főiskolai hallgatók közül. Ők tíz hónapon keresztül költségeik enyhítésére havi ötezer forintot kapnak, melyet teljes egészében az önkormányzat fedez és amelyre másfélmillió forintot különítettek el a költségvetésben. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj pályázatban hetvenöt hallgatónak ítéltek meg támogatást. Ez a támogatási forma tíz hónapon keresztül juttat havi négyezer forintot a tanulóknak, melynek felét az önkormányzatok másik felét pedig az állam adja a felsőoktatási intézményeken keresztül. Salgótarján önkormányzata a Bursa Hungarica nyertes pályázóit is másfélmillió forinttal támogatja ebben a tanévben.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,