Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 06. 14:18, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Pénzhamisítókat fogtak el megyénkben

Pénzhamisítókat fogtak el megyénkben

Héttagú pénzhamisító csoportot fogtak el Nógrád megyében a szécsényi rendőrök és a megyei bűnügyi igazgatóság munkatársai.

Balassagyarmat és Szécsény térségében működő héttagú pénzhamisító csoportot fogtak el Nógrád megyében a szécsényi rendőrök és a megyei bűnügyi igazgatóság munkatársai – írta az MTI. A gyanúsítottak több százezer forintos tételben állítottak elő megtévesztésre alkalmas hamis 10 ezer forintos címletű bankjegyeket – közölte Kalmár Zsolt, a megyei bűnügyi igazgatóság munkatársa kedden a szécsényi rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón.

Mint elmondta: a 22 és 38 év közötti - nagylóci, balassagyarmati és budapesti - gyanúsítottak közül hatan büntetett előéletűek és munkanélküliek. Két embert előzetes letartóztatásba, egyet házi őrizetbe helyeztek, négyen szabadlábon védekeznek.
Laczkó Andrásné, a szécsényi bűnügyi osztály vezetője elmondta: az egyforma sorszámú, digitális nyomtatóval készült, hologram fóliával is ellátott hamis 10 ezresekkel Szécsény és Balassagyarmat térségében fizettek különböző kereskedelmi egységekben november 4-16. között.
A gyanúsítottak – hat férfi és egy nő – beazonosítása után, a házkutatások során két autót, két asztali számítógépet, öt laptopot, mobiltelefonokat, nyomtatókat, iratokat, telefonkártyákat foglaltak le. A rajtaütéskor pénzhamisítás gyanújával négy embert állítottak elő. A csoport tagjai közül ketten külföldre szöktek, de visszajöttek egyik szabadlábon védekező társukért, végül december 2-án mindhármukat Ausztriában fogták el.
Az ügy egyik vádlottja az informatikai hátteret és a számítógépes programot biztosította a hamis bankjegyek előállításához. Hat társát más vagyon elleni bűncselekményekkel, lopással, betöréses lopással, csalással, valamint gázlopással is gyanúsítják. Az egyik házkutatás során a Tigáz szakembereit is kihívták a rendőrök, mert az elkövető gázlopása a közveszélyokozás gyanúját is felvetette.
Az MTI kérdésére, miszerint forgalomban vannak-e jelenleg is a társaság által gyártott hamis bankjegyek, Kalmár Zsolt azt mondta: a nyomozás jelenlegi szakaszában erre nem szeretnének válaszolni.

Képünk illusztráció

Címkék: pénzhamisító

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)