Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 14. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI-TIHANY SZÁNTÓD

Pénteken kezdődik a Balaton Piknik.

Pénteken kezdődik a Balaton Piknik.

A nemzetközi előadók és magyar zenekarok fellépése mellett napközben a város ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, de piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket a tihanyi Balaton Pikniken jú

A Tihanyi Piac Placcon a kora délutáni órákban a Virtuózok klasszikus zenei koncertjére várják az érdeklődőket, esténként pedig nemzetközi és magyar előadók lépnek színpadra. A L'ARTrio a Virtuózok tehetségkutató versenyzőiből alakult, tagja Lugosi Ali klarinétművész, Csabay Zsuzsanna fuvolaművész, valamint Oláh Vilmos gitárművész. Repertoárjuk a klasszikus zenén keresztül a tangón át a barokk, valamint a kortárs zenéig terjed.
A könnyűzeni fellépők között lesz a nemzetközi elektronikus zenei színtér két ismert előadója, a minimalista Jan Blomqvist és a klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző Worakls francia dj, a magyar előadók közül pénteken Souveq, Infragandhi, ajsa luna, Sobek & Mulya, Justrice és Secret Factory, szombaton pedig Galactic Jackson, Lenny Lenoks, Vojnits Alíz X Monkeyneck, Deva, Chriss Ronson, Metha, Robert Makai & Dubecticut lép színpadra.
Napközben vezetett túrák keretében lehet felfedezni a környéket, de meghirdeti népszerű levendulaszedő akcióját a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is. A fő helyszínen, a Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művész piac várja a piknikezőket, akik a Balaton környéki termelők élelmiszereiből, kézműves termékeiből válogathatnak.
A foci EB mérkőzéseit óriás kivetítőn lehet majd követni, többek között a szombat délutáni Magyarország-Svájc találkozót, a Staropramen Gasztro Udvarban pedig a Balaton legjobb éttermei közül többek menüjét is végig lehet majd kóstolni.
A Balaton Piknik idején a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető az esemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.