Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Szeptember 27. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Pelczné: az életben mindent ki kell érdemelni!

Pelczné: az életben mindent ki kell érdemelni!

Pelczné Gáll Ildikó reményei szerint abból a hétezermilliárd forintból, amely az Európai Uniótól az elkövetkező években Magyarországra érkezik, Salgótarján és Nógrád megye is gyarapodni fog.

A fideszes politikus, az Európai Parlament alelnöke pénteken a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón azt is hangsúlyozta, "nincs vakszerencse, az életben mindent ki kell érdemelni".
Pelczné Gáll Ildikó a magyar gazdaságpolitika eredményeiről szólva felhívta a figyelmet arra, hogy miközben az Európai Unió gazdasága 0,8 százalékkal nőtt, addig a magyar gazdaság 3,9 százalékkal erősödött az utolsó negyedévben.
"Mi is ott tartanánk, ha nem olyan gazdaságpolitikát folytatnánk, amely ugyan nem esik egybe az unió fő sodorvonalával, de a vállalkozókat, az önkormányzatokat és a lakosságot is levegőhöz juttatja" – fogalmazott.
A városban zajló fejlesztések megtekintése után Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Pelczné Gáll Ildikó azt mondta: a megújult utcákat, tereket látva jó most Salgótarjánba jönni, ám ehhez arra is szükség volt, hogy a város kormányzati segítséggel megszabaduljon adósságterheitől. Így az önkormányzat évente félmilliárd forintokat már nem a kölcsönök visszafizetésére, hanem fejlesztésekre költhet - tette hozzá.
Véleménye szerint a város gyarapodásának záloga Salgótarján Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Székyné Sztrémi Melinda, aki "csapatjátékos, aki együtt tud dolgozni a megyei vezetéssel, a fővárossal és a kormánnyal is".
Az Európai Parlament alelnöke az MTI kérdésére válaszolva közölte: az Európai Bizottság megválasztása és a magyarországi önkormányzati választások után is számítanak az Európai Unió szervezeteivel konfliktusokra.
"Ma már a magyar kormányhoz hasonlóan az Európai Unió is a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést tartja a legfontosabbnak, ám az eszközökben és módszerekben bizonyára továbbra is lesznek eltéréseink" – mondta Pelczné Gáll Ildikó.
Megjegyezte, biztos Navracsics Tibor uniós biztosi megválasztásában, valamint a Fidesz-KDNP számára sikeres idei két magyarországi választás után az önkormányzati választáson is bízik a pártszövetségük képviseletében indulók győzelmében.

Felvételünkön Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, fideszes európai parlamenti képviselő (b2) és Székyné Sztrémi Melinda polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (j2) Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő (b) és Skuczi Nándor, a Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője (j) társaságában Salgótarján belvárosában a városházán tartott sajtótájékoztató után.
MTI-Fotó: Komka Péter

Címkék: milliárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő