Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 12. 10:22, péntek | Helyi

Partnerségben a Novohrad - Nógrád Geopark területén

Partnerségben a Novohrad - Nógrád Geopark területén

A világ első, határon átnyúló geoparkja a 92 települést magába foglaló Novohrad - Nógrád Geopark a Besztercebányai Kerület déli és Nógrád megye (HU) északi részén alakult meg 2008-ban.

2010-ben vált a geoparkos világhálózatok tagjává. A közelmúltban a Geopark magyarországi területén ingatlanok épültek fel, rendezvénysátor, sátrak, kerékpárok kerültek beszerzésre és sikeres lett két olyan pályázat is, melyek a Novohrad - Nógrád Geopark partnerhálózatát, annak integrált fejlesztését célozták meg. A HU5K/1101/1.5.1 sz. „GeoPart - szisztematikus partnerség a Novohrad - Nógrád Geopark integrált fejlődése érdekében” c. pályázat még 2011-ben került beadásra, de csak 2014. júniusában lett sikeres. Tényleges megvalósítása 2014 őszén indult el, és a meglévő stratégiai dokumentumok aktualizálását, kiegészítését és összehangolását foglalta magába a Geopark szlovákiai és magyarországi területén. A projekt részeként nemzetközileg elismert szakértők bevonásával szektorális workshopok sora valósult meg, melynek résztvevői (szervezetek, intézmények) minden területen véleményezhették a készülő fejlesztési dokumentumokat, majd előadásokon ismerkedhettek meg a workshopok kimeneteivel. Ezt tette teljessé a marketing stratégia és az egyes szektorok megvalósíthatósági tanulmányai. Beszerzésre kerültek irodai eszközök, berendezési tárgyak, roll-upok, elkészült egy új kiadvány. A pályázat júniusban egy Eresztvényben megtartott nemzetközi konferenciával zárult. A Novohrad - Nógrád Geopark felkészülten várja az új, 2014-2020-as programozási időszakot, kiemelten a Magyarország - Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Programot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Helyenként zápor kialakulhat.

Rövidebb-hosszabb időszakokra mindenhol kisüt a nap, de az északkeleti tájak kivételével már sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar.