Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2024. Július 08. 16:29, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-MOB BUDAPEST

Párizs 2024 - Tóth Krisztián: egy olimpiai éremmel ér fel, hogy én vihetem a zászlót.

Párizs 2024 - Tóth Krisztián: egy olimpiai éremmel ér fel, hogy én vihetem a zászlót.

A Magyar Olimpiai Bizottság döntése alapján a párizsi olimpiai megnyitóján Böde-Bíró Blanka kézilabdázó és Tóth Krisztián cselgáncsozó viheti a magyar zászlót.

"Csak ma szembesültem vele, hogy én leszek az egyik zászlóvivő. Ekkora megtiszteltetés talán még nem is ért az életemben" - mondta az eskütétel előtt az MTI-nek a tokiói ötkarikás játékokon bronzérmet nyert dzsúdós, aki hozzátette, számára a felkérés nagyjából egy olimpiai éremmel egyenértékű, ezért egy másodpercig sem hezitált rajta, hogy elfogadja-e.
Tóth Krisztián öt nappal a megnyitó után, azaz június 31-én lép tatamira, de úgy gondolja, jól is jön neki, hogy kicsit korábban ki kell utaznia. Szeret ugyanis fejben és fizikailag is rápihenni a versenyekre, erre pedig jobban lesz lehetősége Párizsban, mint otthon, ahol két gyermeke várja.
A 30 éves versenyző Franciaországot cselgáncsban Európa Japánjának nevezte, ezért biztos benne, hogy a párizsi csarnok tele lesz nézőkkel. Kíváncsian várja, hogy ez milyen szinten fog plusz erőt, vagy terhet rakni a magyar csapatra.
"Mivel talán én vagyok a legrutinosabb a csapatban, igyekszem levenni a terhet a többiekről, és ez egy olyan pszichológiával fog bírni, hogy részben rólam is leveszi, így teljes gőzzel és nyugodtan tudunk versenyezni" - mondta Tóth, aki végül arról beszélt, hogy lát egy-két érmet a magyar cselgáncsválogatottban, de szerencse és jó sorsolás is kell hozzá, hogy ez megvalósuljon.

Tóth Krisztián a zászlót a Művészetek Palotája színpadán a tokiói aranyérmes birkózótól, Lőrincz Tamástól, a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójától vette át, aki az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy összességében több mint húsz érmet vár a magyar csapattól, közte a birkózóktól pedig legalább kettőt. Örül neki, hogy nagy létszámmal tudnak kiutazni az olimpiára.
Lőrincz hozzáfűzte, a magyar birkózók többsége javarészt újonc lesz az olimpián, de vannak köztük tapasztaltabb versenyzők is. Úgy gondolja, a felkészülés úgy halad, ahogy kell, pozitívumnak tartja, hogy a magyar birkózók sok nemzetközi edzőtáborozáson vettek részt, legutóbb például a kötöttfogásúak több mint száz versenyzővel együtt tudtak készülni Tatán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.

2024. Július 21. 09:21, vasárnap | Helyi sport

HORZE Szabadidős Lovasverseny Szilvásvárad.

2024.07.20-án Szilvásváradrara utaztak a Fülöp LSE lovasai. Fülöp Veronika Edző,Deák Borbála,Földi Boglárka,Gulyás Eszter,Szegedi Kiara,Kis Virág Liliána,Molnár Lotti,Kósa Mira Anna,