Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 08. 16:29, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-MOB BUDAPEST

Párizs 2024 - Tóth Krisztián: egy olimpiai éremmel ér fel, hogy én vihetem a zászlót.

Párizs 2024 - Tóth Krisztián: egy olimpiai éremmel ér fel, hogy én vihetem a zászlót.

A Magyar Olimpiai Bizottság döntése alapján a párizsi olimpiai megnyitóján Böde-Bíró Blanka kézilabdázó és Tóth Krisztián cselgáncsozó viheti a magyar zászlót.

"Csak ma szembesültem vele, hogy én leszek az egyik zászlóvivő. Ekkora megtiszteltetés talán még nem is ért az életemben" - mondta az eskütétel előtt az MTI-nek a tokiói ötkarikás játékokon bronzérmet nyert dzsúdós, aki hozzátette, számára a felkérés nagyjából egy olimpiai éremmel egyenértékű, ezért egy másodpercig sem hezitált rajta, hogy elfogadja-e.
Tóth Krisztián öt nappal a megnyitó után, azaz június 31-én lép tatamira, de úgy gondolja, jól is jön neki, hogy kicsit korábban ki kell utaznia. Szeret ugyanis fejben és fizikailag is rápihenni a versenyekre, erre pedig jobban lesz lehetősége Párizsban, mint otthon, ahol két gyermeke várja.
A 30 éves versenyző Franciaországot cselgáncsban Európa Japánjának nevezte, ezért biztos benne, hogy a párizsi csarnok tele lesz nézőkkel. Kíváncsian várja, hogy ez milyen szinten fog plusz erőt, vagy terhet rakni a magyar csapatra.
"Mivel talán én vagyok a legrutinosabb a csapatban, igyekszem levenni a terhet a többiekről, és ez egy olyan pszichológiával fog bírni, hogy részben rólam is leveszi, így teljes gőzzel és nyugodtan tudunk versenyezni" - mondta Tóth, aki végül arról beszélt, hogy lát egy-két érmet a magyar cselgáncsválogatottban, de szerencse és jó sorsolás is kell hozzá, hogy ez megvalósuljon.

Tóth Krisztián a zászlót a Művészetek Palotája színpadán a tokiói aranyérmes birkózótól, Lőrincz Tamástól, a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatójától vette át, aki az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy összességében több mint húsz érmet vár a magyar csapattól, közte a birkózóktól pedig legalább kettőt. Örül neki, hogy nagy létszámmal tudnak kiutazni az olimpiára.
Lőrincz hozzáfűzte, a magyar birkózók többsége javarészt újonc lesz az olimpián, de vannak köztük tapasztaltabb versenyzők is. Úgy gondolja, a felkészülés úgy halad, ahogy kell, pozitívumnak tartja, hogy a magyar birkózók sok nemzetközi edzőtáborozáson vettek részt, legutóbb például a kötöttfogásúak több mint száz versenyzővel együtt tudtak készülni Tatán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!

2024. Július 15. 08:49, hétfő | Helyi sport

Székesfehérvár-rali - Csomósék defektje és Turán ütközése után Velenczei nyert.

Az abszolút bajnoki címért harcban lévő Csomós Miklós defekt, Turán Frigyes pedig egy ütközés következtében maradt le a győzelemről a vasárnap véget ért Székesfehérvár-ralin.