Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Július 29. 11:40, hétfő | Sport
Forrás: MTI-AMBRUS GÁBOR PÁRIZS

Párizs 2024 - Szűcs Luca meggyőző vívással nyolcaddöntős.

Párizs 2024 - Szűcs Luca meggyőző vívással nyolcaddöntős.

Szűcs Luca fordulatos mérkőzésen a legjobb 16 közé jutott a női kardozók hétfői olimpiai versenyében.

A csapatban kétszeres világbajnok magyar vívó azzal a Martina Criscióval találkozott a 32 között, aki szintén csapatban érte el eddigi legnagyobb sikerét, amikor tagja volt a 2017-es vb-n aranyérmes olasz válogatottnak.
Szűcs Luca remekül kezdett, gyorsan 3-0-s előnyre tett szert, Criscio viszont ugyanilyen gyorsan átvette a vezetést. A magyar vívó szerelésigazítással próbálta megtörni ellenfele lendületét, de ez nem sikerült, Criscio ekkor továbbra is pontosabban és ledületesebben vívott, 7-4-re elhúzott. Szűcs innentől kezdeményezőbben lépett fel, majd szép közbevágásokkal átvette a vezetést (8-7).
A pihenő után Szűcs két találatot is vitatott, amikor a bíró szerint az olasz lépett fel támadólag, így ő kapta a pontot. Ez nem zökkentette ki a magyar kardozót, 10-10 után három tiszta tus következett. Most Criscio próbált időt nyerni azzal, hogy levette a sisakját, de ez sem segített rajta, Szűcs Luca biztosan vitte be a következő két találatot, majd boldog sikítással nyugtázta az eredményt.
A következő körben a bolgár Joana Ilievával vagy a japán Takasima Riszával mérkőzik a negyeddöntőért 14.30-kor.

Eredmények, női kard:
-----------------------
a 64 között:
Márton Anna-Katherine Paredes Torres (venezuelai) 15-10
a 32 között:
Szűcs Luca-Martina Criscio (olasz) 15-10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.