Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 06. 08:45, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-MESZ BUDAPEST

Párizs 2024 - Pétervári-Molnár Bendegúz: durva bizonyítási vággyal megyek ki az olimpiára.

Párizs 2024 - Pétervári-Molnár Bendegúz: durva bizonyítási vággyal megyek ki az olimpiára.

A harmadik olimpiájára készülő Pétervári-Molnár Bendegúz leginkább magának szeretne bizonyítani Párizsban, mivel szerinte eddig nem tudta kihozni magából azt az eredményt, amire képes.

A nemzetközi szövetség hétfőn értesítette a hazai szövetséget (MESZ), hogy a két héttel ezelőtti luzerni kvalifikációs regatta eredményei alapján az újraosztott ötkarikás kvótára két magyar is jogosult, de csak egyikőjük indulhat a párizsi játékokon. A MESZ kedden rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, amelyen úgy döntött, hogy Pétervári-Molnár szerepelhet a francia fővárosban.
"Kaptam öt nap pihenőt a verseny után, és az inkább stresszeléssel mint pihenéssel telt, de aztán elkezdtem az alapozást és az elvonta a figyelmemet. Nagyon nagy megnyugvás, hogy végre eldőlt és mehetek az olimpiára" - mondta a Budapest Evezős Egyesület 31 éves sportolója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában szerdán, majd azt is elárulta, éppen evezett és kikötött, amikor felesége a parton közölte vele a hírt, hogy a hazai szövetség őt nevezi a nyári játékokra.
Pétervári-Molnár elmondása szerint az elmúlt másfél év a folyamatos újratervezés időszaka volt, mivel a tokiói játékokon elért tizedik helyével magabiztosabb lett és abban bízott, hogy a párizsi kvalifikáció gördülékenyebb lesz, de végül sem a tavalyi világbajnokságon, sem az idei kvalifikációs viadalokon nem sikerült egyenes ágon kvótát szereznie.
"Idén nagyon sok mindent változtattunk az evezésemen és ezeknek még be kell épülnie a versenyzésembe. Idén volt egy pár megméretésem, körülbelül három hetekre egymástól, és hétről hétre óriásit léptem előre, viszont a szakmai stábommal azt állapítottuk meg, hogy egy pici ütemkésésben voltunk a versenyeken. Reméljük, hogy az olimpiára fog összeállni és beépül minden olyan újítás, amit idén hozzátettünk az evezésemhez" - fogalmazott a BEE versenyzője, aki a felkészülés pontos részleteit csütörtökön fogja véglegesíteni edzőivel. Hozzátette, tudják hol és miben kell fejlődni és mit kell stabilizálni, emellett pedig új beállításokkal is kísérleteztek, amik szintén letisztulni látszanak.
A kvalifikációs versenyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "nem estek jól neki ezek a pofonok", mivel azt érezte, folyamatosan fejlődik és egyre jobb időket ér el, amellyel a saját rekordjait döntögeti, de egyszerűen nem jön ki az eredmény, ami nagyon frusztrálta. - "Elég durva bizonyítási vággyal megyek ki az olimpiára és igyekszem megmutatni, főleg saját magamnak, hogy ezt igen is ki tudom hozni magamból."

Pétervári-Molnár szerint a 30 fős olimpiai mezőny nagyon kiélezett lesz, és bár az előző játékokon több "töltelékcsapat" volt, de így is szeretne javítani eddigi ötkarikás helyezésein - Rióban 13., Tokióban pedig 10. volt.
Ugyan a magyarok egyenes ágon nem szereztek ötkarikás indulási jogot, de az már két hete kiderült, hogy biztosan lesz magyar evezős a nyári játékokon. A kvalifikációs szabályrendszer összetettsége miatt azonban csak kedden derülhetett ki, hogy ki lesz a jogosult az indulásra.

Az egypárevezős számokban a rendező Franciaország számára tartottak fenn egy-egy indulási jogot, de mivel a házigazdák férfi és női csapatainak is sikerült kivívnia a szereplést, ezeket a házigazdának fenntartott, de fel nem használt kvótákat azoknak az országoknak osztják ki, amelyek még nem kvalifikáltak az olimpiára.
A magyarok 1932 óta minden olimpián részt vettek evezésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.