Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 28. 08:09, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Párizs 2024 - Öt magyar dzsúdós kvóta biztos.

Párizs 2024 - Öt magyar dzsúdós kvóta biztos.

Öt magyar dzsúdós kvótája már biztosnak nevezhető egy hónappal az olimpiai kvalifikációs időszak vége előtt.

A pénteken zárult abu-dzabi világbajnokság - amely az utolsó nagy verseny volt a csaknem kétéves menetelésben - egyéni küzdelmeiben a kilencfős magyar válogatott az 52 kilós Pupp Réka révén egy ötödik helyet szerzett, a vegyes csapatversenyben pedig a válogatott hetedik lett.
Nagy András, a szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy Tóth Krisztián (90 kg), Pupp Réka, Özbas Szofi (63), és Gercsák Szabina (70) közvetlen kvótás helyen áll súlycsoportjának világranglistáján, míg Ungvári Attila (81) kontinentális kvótával szerepelhet Párizsban a jelenlegi állás szerint.
"A nemzetközi szövetség június 24-én küldi ki a hivatalos értésítéseket, addig már csak három kisebb verseny lesz, és persze sérülés vagy doppingvétség is közbejöhet a mezőnyben. Bár a csapat világranglista még nem frissült, mi úgy számoltuk, hogy nem indulhatunk az olimpián a vegyes csapatversenyben, mert az osztrákok most a vb-n nyertek egy meccset, így minden bizonnyal ők lesznek ott Párizsban. Ilyen esetben az adott ország kap még egy egyéni kvótát, erről mi vélhetően lemaradunk" - sorolta a főtitkár.
A szabályzat szerint 238 fő a nemzetközi szövetség június 23-i világranglistájáról kerül az egyéni küzdelmek olimpiai mezőnyébe, a 14 súlycsoportból az első 17 helyezett szerez kvótát. A rendező franciák automatikusan kapnak súlycsoportonként egy (azaz összesen 14) kvótát. Száz helyet a közvetlen kvalifikációról épphogy lemaradó versenyzők kapnak kontinentális eloszlásban, Európának 25 (13 férfi és 12 női) kvóta jut. Az egyenlő esélyek jegyében a nemzetközi szövetség 15 kvótát oszt ki, öt - földrészenként egy - pedig meghívásos alapon talál majd gazdára.
A 2016-os riói olimpián nyolcfős magyar dzsúdós küldöttség vett részt, 2021-ben Tokióban pedig hét versenyző alkotta a válogatottat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.