Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 09. 08:50, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-KOZÁK LUCA

Párizs 2024 - Kozák Luca: küzdeni szeretnék azért, hogy bejussak a döntőbe.

Párizs 2024 - Kozák Luca: küzdeni szeretnék azért, hogy bejussak a döntőbe.

Kozák Luca Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó döntőt futna a jövő évi párizsi olimpián, amelyen reméli, hogy a hazai rendezésű világbajnokságnak köszönhetően többen kísérik majd figyelemmel a sportágat.

"A világbajnokságon egy kicsit többet akartam, úgy éreztem, kicsit több volt ott benne, emiatt van egy kicsi hiányérzetem, de azért mi sportolók eléggé maximalisták vagyunk, és mindig a legjobbra és a legtöbbre törekszünk, úgyhogy az lenne a probléma, ha teljesen elégedett lennék a teljesítményemmel" - nyilatkozott az MTI-nek a 27 éves debreceni atléta. Hozzátette, hatalmas pluszt és motivációt adott neki a mostani év, hogy jövőre még jobban fel tudjon készülni a párizsi ötkarikás játékokra.
Kozák az augusztusi vb-n a 13. helyen végzett, az előfutamból 12.72 másodperces eredménnyel jutott tovább, majd az elődöntős futamában 12.73 mp-cel a negyedik lett, így lemaradt a fináléról.
Az Eb-ezüstérmes sprinter elmondta, az itthoni hideg időjárás nem kedvez a futóknak, mert nehezíti a gyors mozgásokat, ezért november végén Tenerifére utazik melegégövi edzőtáborba. Ezt követően február elejére-közepére tervezi a rajtot a fedett pályás szezonban, melyet a március 1. és 3. között Glasgowban sorra kerülő világbajnokságon zár majd.
Májusban a nyolcszoros magyar bajnok már szabadtéren versenyezne, és június 7-12-én a római Európa-bajnokságon áll rajthoz. Emellett rengeteg egynapos versenyen is szeretne részt venni, de még pontos versenynaptára nincs, mivel az mindig a felkészülés közben formálódik és csak a szezon kezdete előtt véglegesíti. Abban viszont egészen biztos, hogy mind a fedett pályás, mind a szabadtéri országos bajnokságon ott lesz, és szeretné megjavítani a 60 és a 100 méter gáton felállított országos csúcsát.
"Az elmúlt két évben mindig egy kis sérüléssel bajlódtam, és idén az a célunk, hogy picit máshogy építsük fel ezt a szezont, és ne essünk ugyanebbe a hibába" - hangsúlyozta Kozák. Kiemelte, egyértelműen az olimpián van a fókusz, de szeretne a római kontinensviadalon is jól teljesíteni.
"Úgy gondolom, a döntőbe be kell jussak, és ott pedig már az aznapi formán fog eldőlni, hogy mi lesz. De a fő cél az az olimpia, és én úgy megyek oda, mint idén a vb-re is, nagyon szeretnék bejutni a döntőbe, bár tudom, hogy nem én vagyok a legesélyesebb, de ki tudja, jövőre hogy fog ez alakulni. Küzdeni szeretnék azért, hogy minél gyorsabb eredményt érjek el és az országos csúcsomat megdöntsem."
A magyar atléta reméli, hogy a hazai rendezésű világbajnokságnak köszönhetően egyre többen fogják majd figyelemmel kísérni az atlétikát, akár már a jövő évi párizsi játékokon is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 17:35, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen.

Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen, ezzel pályafutása első sikerét aratta az elitkategóriában.

2024. Július 21. 11:30, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Antonelli nyerte a Forma-2 főversenyét a Hungaroringen.

Az olasz Andrea Kimi Antonelli sikerével zárult a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj Forma-2-es programjának főversenye, amelyet vasárnap délelőtt rendeztek meg a Hungaroringen.

2024. Július 21. 09:45, vasárnap | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Colov rajt-cél győzelme a Forma-3-asoknál.

A bolgár Nikola Colov rajt-cél győzelmet aratott vasárnap a hungaroringi Magyar Nagydíj Forma-3-as főversenyén.

2024. Július 21. 09:30, vasárnap | Helyi sport

Balaton-átúszás - Elrajtolt a mezőny.

Vasárnap reggel elkezdődött a 42. Lidl Balaton-átúszás Révfülöpön.