Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2024. Július 02. 16:32, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-MTSZ BUDAPEST

Párizs 2024 - Kovács Zsófia kapta a női tornászok országkvótáját.

Párizs 2024 - Kovács Zsófia kapta a női tornászok országkvótáját.

A Magyar Torna Szövetség (MTSZ) elnöksége a szövetségi kapitány javaslatát elfogadva úgy döntött, hogy Kovács Zsófia szerepelhet a párizsi olimpián a magyar női tornászok által szerzett, nem névre szóló országkvótával.

Az MTSZ kedd délutáni közleménye emlékeztetett rá, hogy az "indulási jogért megalkotott válogatási elv" szerint a kvótát az a tornász kapja, aki a - hétvégén rendezett - bukaresti RomGym Trophy-n felemáskorláton a magasabb pontszámot éri el. Kovács Zsófia - aki elsőszámú tartalékként várta a finálés napot, majd portugál vetélytársa visszalépése után döntőzhetett - a fináléban 14,200 ponttal zárt, míg riválisa, Székely Zója legmagasabb pontszáma a selejtezőben produkált 14,050 volt.
"A szabályoknak megfelelően, Draskóczy Imre szövetségi kapitány a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöksége elé terjesztette a hivatalos javaslatát, a grémium pedig bejelentette: a RomGym Trophy versenyen elért eredmény és a szövetségi kapitány javaslata alapján a sérüléséből felépült Kovács Zsófia indulhat a párizsi ötkarikás játékokon" - áll a közleményben.
A dunaújvárosiak háromszoros Európa-bajnoka így a riói és a tokiói után a harmadik olimpiáján szerepelhet.
A nyári játékokon négy magyar tornász szerepel majd. A nőknél 24 éves Kovács mellett a korábban névre szóló kvótát szerzett Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge indul, míg a férfiaknál Mészáros Krisztofer képviseli a magyar színeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 14:00, csütörtök | Helyi sport

Párizs 2024 - Schmidt Ádám: Mátraházán ideális körülmények között készülnek a sportlövők az olimpiára.

Mátraházán ideális körülmények között készülnek a sportlövők az olimpiára jelentette ki a sportért felelős államtitkát csütörtökön az edzőtáborban tett látogatásán.

2024. Július 04. 09:27, csütörtök | Helyi sport

Elhunyt a georgiaiak 27 éves birkózó világbajnoka.

Holtan találták szerdán otthonában Nugzari Curcumiát, a georgiaiak 27 éves világbajnok birkózóját.

2024. Július 04. 09:09, csütörtök | Helyi sport

Hetvenéves a berni vb-döntő - Szöllősi György: a magyar sport és futballtörténet egyik csúcspontja.

Szöllősi György szerint a magyar labdarúgás történetében több szempontból is sorsfordító volt a svájci világbajnokság hetven évvel ezelőtti, Bernben rendezett döntőjében elszenvedett 3-2-es magyar vereség.

2024. Július 04. 08:45, csütörtök | Helyi sport

Junior úszó Eb - Ábrahám Minna aranyérmes 200 méter gyorson.

Ábrahám Minna arany-, Molnár Dóra pedig bronzérmet szerzett 200 méter gyorson és Antal Dávid, valamint Jackl Vivien is harmadik lett szerdán a Vilniusban zajló junior úszó Európa-bajnokságon.