Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 08. 07:35, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Párizs 2024 - Berecz Zsombor: a számok nem hazudnak.

Párizs 2024 - Berecz Zsombor: a számok nem hazudnak.

Berecz Zsombor társ szövetségi kapitány szerint a párizsi olimpiára pont- és éremszerzési eséllyel utaznak a magyar vitorlázók.

A tavalyi, összevont világbajnokságon Érdi Mária sporttörténelmi sikert elérve aranyérmes lett, Vadnai Jonatán pedig 19. helyével szerzett kvótát - mindketten az ILCA (korábbi Laser) hajóosztályban.
"A számok nem hazudnak soha, ez a vitorlázásban is így van. Ha az utóbbi évek átlagát, a statisztikát nézzük, jelenleg Mári a második legeredményesebb az elmúlt két évben. Tehát az ő vitorlázásában abszolút ott van az érem" - nyilatkozott az M4 Sport a Víz összeköt című podcastjében a tokiói olimpián Finndingiben ezüstérmes vitorlázó.
A másik indulási jog a két Vadnai testvér között dől el, az elmúlt két ötkarikás játékokon Benjamin szállt vízre, de ezúttal Jonatán mutat jobb formát, az idei világbajnokságon is előrébb végzett.
"Ha az ő számait nézzük, a nemzetek alapján a nyolcadik-kilencedik helyen van, de ha jól sikerül a felkészülése, akkor benne van a pontszerzés a vitorlázásában" - mondta Berecz Zsombor.
Hozzátette: kapitányi munkájukban jelenleg prioritás a jó olimpiai szereplés.
"Ha bármi kéréssel jönnek, eldobunk mindent" - jellemezte a helyzetet.
Berecz Zsombor kiemelte az utánpótlásnevelés fontosságát is: "sportolókat neveljünk, ne osztályspecifikus embereket" - utalt arra, hogy az olimpiai hajóosztályok folyamatosan változnak.
"A küldetésünk valóban az, hogy próbáljunk egy nagyobb merítést, lehetőséget adni a fiataloknak" - fogalmazott. Elmondta, szeretnének egy olyan bázist kialakítani, ahová "ha lemegy a gyerek és végigcsinálja azt a programot, amit kiajánlunk, akkor biztos, hogy eredmény lesz a vége".
A kérdésre, hogy mennyi idő kell egy olimpiai részvételhez, így válaszolt: "Öt-hat év, ha valakinek nagyon jó a programja és minden adott, de ha érmet szeretne az ember, amire mi törekszünk, akkor bizony négy évvel az olimpia előtt már ott kell lenni az első tízben."


Berecz elmondta, a kapitányi teendőket mindenben megosztják az évek óta Magyarországon élő, dél-afrikai Ian Ainslie-vel, aki háromszoros olimpikon és két ötkarikás cikluson keresztül irányította a holland vitorlásválogatottat.
Berecz Zsombor beszélt az SSL Gold Cupon szerzett világbajnoki címről is, miként válogatta össze a csapatot, és arról, mekkora visszhangja volt a diadalnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.