Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport
Forrás: MTI-BALATONFÜRED

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik a felkészülés idejében segítették a versenyzőket. Hangsúlyozva, hogy nem szeretne túlzott elvárásokat tenni az egyébként az élmezőnybe tartozó magyar olimpikonokra, a közmédiának úgy nyilatkozott: pontszerző helyekkel elégedett lenne. Kiemelte: mindkét magyar vitorlázó nagyon motivált, a kvótákat rögtön az első alkalommal megszerezték.
A marseille-i ötkarikás helyszínt Haranghy Csaba nem tipikus pályának nevezte, amely a franciákon kívül mindenkinek pont annyira ismeretlen lesz, mint a magyaroknak, akik viszont a többieknél nehezebben jönnek zavarba a rosszabb körülményektől.
Berecz Zsombor szövetségi kapitány, aki a dél-afrikai Ian Ainslie-vel együtt irányítja a magyar csapatot, úgy vélekedett: feküdni fognak a marseille-i vizek a két magyarnak, ugyanis ottani edzőtáborokban és versenyeken már bizonyítottak, majdnem minden szélben képesek jól teljesíteni. Hozzátette: semmi nyomást nem helyez a versenyzőkre, élvezzék a vitorlázást, és tudásuk legjavát hozzák ki magukból. Ehhez igyekeztek a vasárnapi rendezvénnyel erőt adni a Marseille-ből online bejelentkező Érdi Máriának és a helyszínen jelen levő Vadnai Jonatánnak, mert habár egyszemélyes hajóban vitorláznak, lássák és tudják, hogy lélekben sokan ott lesznek velük.
A versenyzőkkel való rövid beszélgetés során kicsi, de összetartó csapatként jellemezte a magyarokat Érdi Mária, aki Rio de Janeiro és Tokió után már a harmadik olimpiájára készül, míg Vadnai Jonatán számára az első ötkarikás játék lesz a párizsi.
Saját erényeik közül Vadnai Jonatán a maximalizmust, míg Érdi Mária azt emelte ki, hogy bármilyen akadály jöhet, nem adja fel.
Mindketten egyetértettek abban, hogy az olimpia a sportág csúcsa, amelyen nagy lehetőség részt venni. Hangsúlyozták: az egész országot és a magyar vitorlás társadalmat is képviselik majd az olimpián.

A rendezvény végén az utánpótlás versenyzők jókívánságaikat tolmácsolták az olimpikonok felé, és egy hangos "Hajrá, magyarok!" kiáltással búcsúztak el a két Párizsba induló vitorlázótól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 13:39, hétfő | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 15. 09:40, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!