Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Július 27. 11:11, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-PÁRIZS

Párizs 2024 - Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős.

Párizs 2024 - Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz negyeddöntős.

Pétervári-Molnár Bendegúz harmadik helyen ért célba a férfi egypárevezősök szombati előfutamában a párizsi olimpián, ezzel negyeddöntőbe jutott.

A 31 éves versenyző a hatodik előfutamban az egyes pályán kapott helyet a Vaires-sur-Marne-i evezős pályán, ahol a dán Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Sverri Nielsen, a bolgár Európa-bajnoki bronzérmes Kristian Vasziljev mellett hongkongi és paraguayi ellenfelekkel került egy futamba.
A BEE evezőse kissé beragadt a rajtnál, féltávnál, majd 1500 méternél is a negyedik helyen haladt szorosan a hongkongi riválisa mögött, akit nagy hajrával megelőzött, így végül 6:58.76 perces idővel harmadik helyen csapott célba a két esélyesebb ellenfele mögött, de ezzel is egyenes ágon biztosította helyét a keddi negyeddöntőben.
"Nagyon durva pálya volt! Előzetesen tolószélre számítottunk, de ez nem az volt, enyhe ellenszél volt, úgyhogy ez tényleg kőkemény pálya volt. Még tolószélben vagy szélcsendesben is jó időnek számít egy ilyen hét percen belüli idő. Szerettem volna inkább az első helyeken tovább jutni, de végtére is a továbbjutás a fontos és ez megvan. Elégedett lehetek, de a negyeddöntőben több kell majd" - mondta az M4 Sportnak a harmadik olimpiáján szereplő magyar evezős, majd mosolyogva hozzátette, a közönség miatt teljesen más volt ez a futam, mint a három évvel ezelőtti ötkarikás játékokon. "Ez Tokióban nagyon hiányzott, ott is ilyen óriási lelátókat építettek, mint itt Párizsban. Az evezésnek pedig az egyik különlegessége, hogy már az előfutamoktól kezdve tele van, még a drágább, úgynevezett grand stand helyek is, és egészen az ezer méteres tábláig tömegével állnak az emberek, még az esőben is. Ez pedig nagyon jó hangulatot teremt."
Arra a kérdésre, hogy milyen futambeosztásra számít a harmadik helyével, azt válaszolta, nem igazán lehet megtippelni a végleges pályabeosztásig, de mivel 16-17 versenyző pályázik a legjobb 12 helyre, ezért a keddi futamban biztosan nem maradhat tartalék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 14:14, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Gémesi Csanád a vb-címvédőt legyőzve nyolcaddöntős.

Gémesi Csanád legyőzte az első fordulóban a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén, ezzel nyolcaddöntőbe jutott.

2024. Július 27. 14:00, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Major Veronika első helyen döntős légpisztolyban.

Major Veronika az első helyen zárta a női légpisztolyosok alapversenyét, ezzel bejutott a vasárnapi nyolcas döntőbe a párizsi olimpia első, szombati versenynapján, melyen Fábián Sára Ráhel a 33. helyen zárta a számot.

2024. Július 27. 13:21, szombat | Helyi sport

Párizs 2024 - Döntős a 4x100 méteres férfi gyorsváltó.

A Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállítású 4x100 méteres magyar férfi gyorsváltó hetedik helyen jutott döntőbe a párizsi olimpia medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

2024. Július 27. 11:00, szombat | Helyi sport

Bósza Bori bronzérmes lett a Techno 293 szörf-világbajnokságon.

Bósza Bori bronzérmes lett az U19-es korosztályban a pénteken véget ért balatonföldvári Techno 293 szörfvilágbajnokságon.