Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Augusztus 01. 13:10, csütörtök | Sport
Forrás: MTI-GÖBÖLYÖS GÁBOR PÁRIZS

Párizs 2024 - A második idővel döntős a 4x200 méteres női gyorsváltó.

Párizs 2024 - A második idővel döntős a 4x200 méteres női gyorsváltó.

A Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállítású 4x200 méteres női gyorsváltó a második idővel jutott döntőbe csütörtökön, a párizsi olimpia úszóversenyeinek hatodik napján.

A staféta a kilencedik idővel (7:54.65) érkezett a francia fővárosba. A második előfutamban az ausztrálok mögött gyakorlatilag végig a második helyen haladtak a magyarok, akik 7:52.25 perces idővel összesítésben is másodikok lettek.
"Azért a szobámból kijöttem, de nagyon nehéz volt feldolgoznom, hogy kizártak az olimpiai előfutamból, ráadásul tovább is jutottam volna. Összeszedtem magam, nagyon sokan segítettek, és úgy voltam vele, hogy a lányokért akkor is ki fogom úszni magam" - mondta az MII-nek Pádár, akit egyéniben bemozdulásért diszkvalifikáltak a francia fővárosban.
"Sokkal jobb volt, hogy most én úsztam elöl, mert Minnának jó kis előnnyel tudtam átadni, így lesz délután is" - jegyezte meg a 18 éves Pádár, aki eddig rendszeresen a befejező ember volt.

"Nagyon jó volt a sorrend és a taktika, működött, hogy elöl Niki egy remek kezdést adott, ebből pedig mindannyian táplálkozni tudtunk a folytatásban. Este ugyanígy fogunk odaállni és kihozunk magunkból mindent" - mondta Ábrahám Minna.
Késely Ajna elárulta, a futam előtt próbálta nyugtatgatni társait rutinosabbként: "Ugyanazt a lendületet és felszabadultságot kell hoznunk este, csodálatosan teljesítettünk".

Késely hozzátette, Ugrai a futam előtt azt mondta neki, "akkor is érjenek be, ha letörik a körmük", vele pedig éppen ez történt meg.
"Nagyon jól jöttek a lányok, én pedig úgy voltam vele, hogy ezt már nem szabad elrontani. Nekem ez volt a főpróbám igazából, örülök, hogy lehetőséget kaptam a bizonyításra, ami szerintem sikerült. Remélem, a jövőben ez egy még összeszokottabb váltó lesz" - nyilatkozta Ugrai Panna.

A szám döntőjét 22.03-kor rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:47, péntek | Sport

Férfi kézilabda BL - Bodó bombagóljával nyert a Szeged

A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 25. 13:28, szerda | Sport

Dobogós helyezések és értékes pontok Nyirádon

Hosszú szünet után Nyirádra tért vissza a magyar bajnokság mezőnye, és a Korda Racing is visszatért a „régi” kerékvágásba, a Rallycross Európa Bajnokság után újra hat versenyautóval szállt harcba a bajnoki pontokért.