Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 23. 08:15, kedd | Helyi sport
Forrás: MTI-BUDAPEST

Párizs 2024 - A birkózó Nagy Bernadett súlyában nem lesz ott az amerikaiak hatszoros világbajnoka.

Párizs 2024 - A birkózó Nagy Bernadett súlyában nem lesz ott az amerikaiak hatszoros világbajnoka.

Nagy Bernadett kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes birkózó súlycsoportjában nem lesz ott a párizsi olimpián a hatszoros világbajnok Adeline Gray, mivel hétvégén kikapott az amerikai válogatón.

A 33 éves Gray a tokiói ötkarikás játékokon ezüstérmes volt, két hónappal később pedig újabb vb-címet ünnepelhetett, ezzel a sportágban ő lett az első amerikai, aki hatszoros világbajnok lett. Gray 2022-ben anyai örömök elé nézett, tavaly a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon pedig bronzéremmel tért vissza a nemzetközi porondra, ezzel kvótát szerzett országának a 76 kilogrammos súlycsoportban.
A válogató eredményközlő oldala szerint az amerikaiak klasszisa a hétvégén előbb 11-6-ra, majd 8-3-ra kikapott az U23-as vb-ezüstérmes Kennedy Blades-től, így a húszéves feltörekvő fiatal versenyző utazhat majd Párizsba, ahol többek között a juniorként világ- és Európa-bajnok Nagy Bernadett is ott lesz a mezőnyben.
A hétvégi amerikai válogatón több legendás birkózó is alulmaradt: a szabadfogású 74 kilóban korábban olimpiai bajnok és szintén hatszoros világbajnok Jordan Burroughs és a tokiói játékok 86 kilójának győztese, David Taylor egyaránt lemaradt a párizsi játékokról, míg az olimpiai bronzérmes, kétszeres vb-győztes Jden Cox a veresége után vissza is vonult.

A magyar birkózók eddig minden fogásnemben egy-egy indulási jogot szereztek a nyári játékokra: Muszukajev Iszmail (szabadfogású 65 kg) és Losonczi Dávid (kötöttfogású 87 kg) súlycsoportjuk világbajnokaként vívták ki a párizsi kvótát, a női 76 kilóban pedig Nagy Bernadett biztosította helyét a játékokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 20:53, péntek | Helyi sport

Giro d\'Italia - Valter a mezőny egyetlen magyarja, Pogacar a toronymagas favorit.

Valter Attila személyében egyetlen magyar indul a szombaton rajtoló 107. Giro d\'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek toronymagas esélyese a szlovén Tadej Pogacar.

2024. Május 03. 20:43, péntek | Helyi sport

Női Vuelta - Vas Blanka két helyet visszacsúszott összetettben.

Vas Blanka a 102. helyen ért célba a női Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszán, ezzel összetettben két pozíciót visszacsúszva az 54. helyen áll.

2024. Május 03. 20:20, péntek | Helyi sport

Kumho FIA TCR World Tour.

Ehrlacher 1-2-re vezet a Cyan Racing előtt a szoros időmérőben.

2024. Május 03. 11:15, péntek | Helyi sport

Kajak-kenu válogató - Hüttner Csaba jó néhány számmal kapcsolatban bizakodó.

Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a szolnoki válogatót értékelve azt mondta: jó néhány számban bizakodó a látottak alapján, de akadnak olyanok is, amelyek fejtörést okoznak a számára.