Hírek
2011. December 27. 00:00, kedd |
Helyi
Forrás: infonograd
Párbeszéd az egészségről
Várjuk az egészséggel, az egészséges életmóddal, szabadidős szokásaikkal kapcsolatos írásaikat
Ahány család, annyi szokás, annyi típusú ember, annyi ízlés, annyi hagyomány...
Vajon egy család mikor él egészségesen? Kell-e tudatosnak lenni, mindenre odafigyelni, vagy az ösztönünk megsúgja, mi a jó?
Apropó! Valójában mi a jó? Ha férjünknek minden este kedveskedünk valamelyik kedvenc, de egyáltalán nem egészséges ételével, vagy szigorúan betartjuk a gondosan megtervezett, kalória és zöldség szempontjából is tökéletes étrendet?
De ki a jó feleség? Egyáltalán kinek a dolga odafigyelmi a család egészségére? Mennyire vonhatók be ebbe a családtagok, a gyerekek?
Vajon honnan meritenek ötleteket? Tévéből, újságokból, internetről?
Megannyi megválaszolatlan kérdés, melyekre bizonyára mindannyiunkban megfogalmazódik a válasz.
Ezeket a válaszokat, véleményeket szeretnénk mi az infonograd.hu portálon nagy-nagy csokorba gyűjteni. Olvasóink segítségével szeretnénk egy olyan fórumot létrehozni, ahol bárki megoszthatja e témában gondolatait. Ha így történik, megismerhetjük, hogy mi, Nógrád megyeiek mit gondolunk magunk és a családunk egészségéről.
Mozgás, étkezés, futás, házi praktikák, finom és mégsem hizlaló ételek, karácsonyi, más ünnepi szokások... Mennyi érdekes téma!
Várjuk tehát az egészséggel, az egészséges életmóddal, szabadidős szokásaikkal kapcsolatos írásaikat Kérjük Olvasóinkat, hogy osszák meg velünk gondolataikat. Legyen ez olyan közös fórumunk, ahol tanulhatunk egymástól, ahonnan jó ötleteket kaphatunk, ahová öröm lesz írni és az írásokat öröm lesz olvasni.
Bátorításként máris megosztunk egy finom receptet. Közelegnek az év végi ünnepek. Mézes sütés illata nélkül nem lehet igazi a készülődés, így aktuális lehet a garantáltan és kipróbáltan puha mézes puszedli receptje:
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 dkg szódabikarbona. ízlés szerint mézeskalács füszerkeverék, narancs és citrom héja, fahéj, gyömbér, 2 dl langyos méz, 4 egész tojás.
Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy egész éjjel a hütőben van. Másnap kis formákat szaggatunk kikent vagy bélelt tepsibe, tetejét tojással megkenjük. Dióval, mazsolával diszithetjük.
Jó étvágyat hozzá, és kihasználva az alkalmat, az infonograd.hu valamennyi olvasójának áldott, békés karácsonyt és egészségben gazdag új esztendőt kívánok.
dr. Balláné Tóth Ilona
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 02. 12:55, vasárnap | Helyi
Bejrút 50: aki utoljára szállt le a katasztrófát szenvedett Malév Tu-154-essel (Ep. 349)
Mazalin Tibor, a Malév vezető fedélzeti mérnöke teljesítette az utolsó, Rómából érkező járatot azzal a Tu-154-essel, amely 1975. szeptember 29-én este Libanonba indult tovább, de a bejrúti repülőteret már nem érte el.
2025. November 02. 12:30, vasárnap | Helyi
NEM TUDTA, HOGY ILYEN ERŐS AZ AUTÓ... A LEGDRÁGÁBB AUTÓS BAKIK, AMIK TÉNYLEG SOKBA KERÜLTEK!
Összegyűjtöttem nektek, miért fontos, hogy a vezetéshez ész is társuljon, vagyis hoztam nektek néhány elrettentő példát arról,
2025. November 02. 12:20, vasárnap | Helyi
Miért Gyártják A Chipek 90%-Át Tajvanon
A könyvekben a második világháborút gyakran „a motorok háborújaként” emlegetik.
2025. November 02. 09:50, vasárnap | Helyi
VOLT EGYSZER EGY ÖBLÖSÜVEGGYÁR
Salgótarján nem csak a bányászatról, az Acélgyárról volt híres egykor, hanem az üvegiparáról is. Képek egy „elfeledett” szakmáról, melyről híres volt Salgótarján.
