Hírek
2011. December 27. 00:00, kedd |
Helyi
Forrás: infonograd
Párbeszéd az egészségről
Várjuk az egészséggel, az egészséges életmóddal, szabadidős szokásaikkal kapcsolatos írásaikat
Ahány család, annyi szokás, annyi típusú ember, annyi ízlés, annyi hagyomány...
Vajon egy család mikor él egészségesen? Kell-e tudatosnak lenni, mindenre odafigyelni, vagy az ösztönünk megsúgja, mi a jó?
Apropó! Valójában mi a jó? Ha férjünknek minden este kedveskedünk valamelyik kedvenc, de egyáltalán nem egészséges ételével, vagy szigorúan betartjuk a gondosan megtervezett, kalória és zöldség szempontjából is tökéletes étrendet?
De ki a jó feleség? Egyáltalán kinek a dolga odafigyelmi a család egészségére? Mennyire vonhatók be ebbe a családtagok, a gyerekek?
Vajon honnan meritenek ötleteket? Tévéből, újságokból, internetről?
Megannyi megválaszolatlan kérdés, melyekre bizonyára mindannyiunkban megfogalmazódik a válasz.
Ezeket a válaszokat, véleményeket szeretnénk mi az infonograd.hu portálon nagy-nagy csokorba gyűjteni. Olvasóink segítségével szeretnénk egy olyan fórumot létrehozni, ahol bárki megoszthatja e témában gondolatait. Ha így történik, megismerhetjük, hogy mi, Nógrád megyeiek mit gondolunk magunk és a családunk egészségéről.
Mozgás, étkezés, futás, házi praktikák, finom és mégsem hizlaló ételek, karácsonyi, más ünnepi szokások... Mennyi érdekes téma!
Várjuk tehát az egészséggel, az egészséges életmóddal, szabadidős szokásaikkal kapcsolatos írásaikat Kérjük Olvasóinkat, hogy osszák meg velünk gondolataikat. Legyen ez olyan közös fórumunk, ahol tanulhatunk egymástól, ahonnan jó ötleteket kaphatunk, ahová öröm lesz írni és az írásokat öröm lesz olvasni.
Bátorításként máris megosztunk egy finom receptet. Közelegnek az év végi ünnepek. Mézes sütés illata nélkül nem lehet igazi a készülődés, így aktuális lehet a garantáltan és kipróbáltan puha mézes puszedli receptje:
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 dkg szódabikarbona. ízlés szerint mézeskalács füszerkeverék, narancs és citrom héja, fahéj, gyömbér, 2 dl langyos méz, 4 egész tojás.
Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, 2-3 órát pihentetjük, de a legjobb, ha egy egész éjjel a hütőben van. Másnap kis formákat szaggatunk kikent vagy bélelt tepsibe, tetejét tojással megkenjük. Dióval, mazsolával diszithetjük.
Jó étvágyat hozzá, és kihasználva az alkalmat, az infonograd.hu valamennyi olvasójának áldott, békés karácsonyt és egészségben gazdag új esztendőt kívánok.
dr. Balláné Tóth Ilona
Ezek érdekelhetnek még
2024. December 22. 21:58, vasárnap | Helyi
Pindroch Csaba: Aki igazán különlegesre vágyik, menjen el Nógrádba
Az ország legkisebb lélekszámú vármegyéjének fő vonzerejét a mesés természeti környezet, a palóc néphagyományok és a szebbnél szebb műemlékek jelentik.
2024. December 20. 10:44, péntek | Helyi
ÉKM-Salgótarján csúcs - pontról pontra
Nem csak Salgótarján, de Kelet-Nógrád egésze tekintetében meghatározó beruházás volt a 21-es út teljes négynyomúsítása.
2024. December 19. 14:45, csütörtök | Helyi
Nógrád Vármegye Civil Központ – Ünnepélyes Évzáró
December 17-én a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ különleges évzáró ünnepséget rendezett. A központ közösségi tere az ünnepi díszítés,
2024. December 19. 11:47, csütörtök | Helyi
Sándor György, a nemzet humoralistája (előzetes)
Portréfilm Sándor György humoralistáról, aki egyszemélyes színházával az intellektuális abszurd gondolatmenet mestere,