Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 23. 15:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó: facebook.com/viragosmagyarorszag

Pályázhatnak a Virágos Magyarország versenyre a települések

Pályázhatnak a Virágos Magyarország versenyre a települések

Az idén 29. alkalommal megrendezett Virágos Magyarország versenyre június 15-ig jelentkezhetnek az önkormányzatok - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel.

Az idén ismét öt települési kategóriában - a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig - várják a pályázatokat, amelyeket személyes látogatás során értékel a szakmai zsűri.

Hozzátették, hogy idén több mint 10 millió forint értékben osztanak ki kertészeti utalványokat, emellett gazdára találnak a szervezőbizottsági tagokat delegáló szervezetek díjai, a minisztériumi elismerések és a szponzori díjak is. A közlemény szerint minden település elismerő oklevelet és a települési zöldfelületgazdálkodást részletesen kiértékelő szakértői véleményt kap. Az országos díjátadó mellett idén három területi díjkiosztóval is készülnek a szervezők.

Közölték, az idei versengésben a kategóriák településméret szerinti rugalmas kialakítása jelent könnyebbséget a pályázóknak, de az is növelheti a jelentkezési kedvet, hogy nemcsak teljes településképpel szállhatnak versenybe a közösségek, hiszen tematikus díjat érnek a megvalósult zöldfelület-fejlesztési projektek, a környezeti nevelési vagy partnerségi programok is. Mindezek mellett idén már harmadszor várják a határon túli magyarlakta települések jelentkezését is a környezetszépítő versenyre.

A közlemény idézte Nagy Ildikó Rékát, a verseny nemzeti koordinátorát, aki azt mondta, a helyszínre érkező szakemberek segítenek feltárni a település rejtett értékekeit és segítő javaslatot tesznek azok fenntartható hasznosítására. Hozzátette: szeretnék megmutatni a zöld főtereket, a virágos utcákat, a legszebb fasorokat, az óvoda- és iskolakerteket, a közösségi településszépítő programokat, valamint a legszebb tanösvényeket az egész ország nyilvánosságának.

Az önkormányzati versenyről a https://viragosmagyarorszag.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők, illetve érdemes követni a kezdeményezés Facebook oldalát is - olvasható az MTÜ közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.