Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Pályázatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

Pályázatok a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására

A közép-magyarországi régióban 176,1 millió forint, az ún. konvergencia régióban 721,9 millió forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációjára pályázatok keretében.

A frissen meghirdetett két pályázat a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja. A megváltozott munkaképességű emberek munkavégzése speciális fizikai feltételeket igényel, amelynek költségei a munkáltatókat terhelik. Ezen költségek megtérítése növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegítheti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat. A konstrukciókra azon munkaadónak minősülő szervezet vagy vállalkozás pályázhat, amely már a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat. A kiemelt projekt komplex munkaerő-piaci programok és szolgáltatások támogatásával segíti elő a nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérésüket vagy újbóli elhelyezkedésüket, amit jelen pályázat a munkahelyek adaptációjához szükséges akadálymentesítés és eszközbeszerzés támogatásával egészít ki.

Az Új Széchenyi Terv ezen két pályázata támogatást nyújt a termelő, szolgáltató létesítmények törvény által meghatározott akadálymenetesítéséhez, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakításához, valamint a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítéséhez.

Az elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 25 millió forint lehet, amely vissza nem térítendő támogatás. A támogatást elnyerő munkáltatónak vállalnia kell többek között, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis- és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti, ezzel munkalehetőséget biztosítva a megváltozott munkaképességű emberek számára. Az alábbi két pályázati kiírással a kormány célja, hogy a már támogatást nyert megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatókat tovább segítse és ezáltal is ösztönözze a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását.A pályázatok - amelyeket október 31-ig lehet benyújtani – és a pályázati felhívással kapcsolatos további dokumentumok a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu) honlapjáról tölthetők le.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 14:14, szerda | Belföld

Új felsővezetőket választottak a Vodafone élére

2023. Február 01. 14:10, szerda | Belföld

Agrárkamara: az árstop kivezetését javasolja több érdekképviseleti szervezet

Az egy éve bevezetett árstop mára betöltötte szerepét, a termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői a kivezetését javasolják - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.