Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Június 29. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Pályázat közművelődési támogatásra

Pályázat közművelődési támogatásra

A városi önkormányzat pályázatot nyújt be...

... a „Közművelődési érdekeltségnövelő támogatás” címen elkülönített, a települési önkormányzatok által felhasználható központosított előirányzat igénybevételére irányuló programra a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. 2015. évi műszaki, technikai fejlesztésére.

A pályázat önrésze 2,5 millió forint, a kért vissza nem térítendő támogatási összeg 10 millió 840 ezer forint. A városrészi civil közösségek részéről fokozott igény merül fel rendezvényeik megfelelő színvonalú kiszolgálására, színpadi világítás biztosítására, ezért szükséges egy mobil világosítási eszközpark kialakítása. Emellett a Zenthe Ferenc Színház Nógrád megyei településeken tartott tájelőadásaihoz is elengedhetetlenül szükségesek az eszközök. A közösségi művelődés fokozódó igénye és a színházi feladatok megfelelő színvonalú ellátása indokolja a tervezett beruházást. A jelenlegi korszerű eszközpark nem mobil, városrészi rendezvények, illetve szabadtéri események kiszolgálására nem használható. Ezek eddig eszközbérléssel voltak megoldhatók. A pályázat célja már egy megkezdett fejlesztési koncepció szerves folytatása, mely kül- és beltéri mobil színpad világítási eszközöket, a mobil fényvetőkhöz traverz tartószerkezetet, a mobil fénytechnikai eszközökhöz hordozó ládák, Rack ládák, egy digitális keverőpult, valamint kábelek, kiegészítő anyagok beszerzését tartalmazza. Az elmúlt években megvalósult hangosítási rendszer korszerűsítése a digitális keverő beszerzésével válik teljessé. A fejlesztési igények szükségességét erősítik azon tendenciák is, melyek lényege, hogy egyre nagyobb a helyi szerveződésű, elsősorban városrészekben és újonnan létesített közösségi terekben tevékenykedő civil közösségek rendezvényeinek egész éven át tartó, egyre magasabb színvonalú kiszolgálása iránti igény. A döntésről a nyertes pályázókat 2015. szeptember 7-ig értesítik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.