Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Április 12. 09:13, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Óvodások a kapitányságon

Óvodások a kapitányságon

A rendőrök a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányságon színes programokkal várták az oda látogató óvodás csoportot.

A napokban a Szécsényi Rendőrkapitányság nagytermében Lászlók Nóra rendőr százados és Sztréminé Szita Julianna rendőr törzszászlós fogadta a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda Őzike csoportját. A rendőrök a program céljául azt tűzték ki, hogy a gyerekek ne csak intézkedés közben találkozzanak rendőrökkel, hanem ismerjék munkájukat, merjenek segítséget kérni, illetve esetleges problémáikkal bizalommal forduljanak a rendőrök felé.

A Szécsényi Rendőrkapitányság udvarán az óvodások megtekinthették a megkülönböztető jelzést használó járműveket és a rendőrautóba is beülhettek. Ezt követően a kicsik átismételték a gyalogos közlekedésre vonatkozó legfontosabb ismereteket, majd az óvodában tanult közlekedési szabályokat játékos feladatokon keresztül gyakorolhatták, illetve megtanulták, hogy a gépkocsiban való utazás során a biztonsági gyermekülés használata életmentő lehet.

Népszerű volt a kicsik körében „az eltűnt gyermek felkutatása” feladat, melyben az ovisoknak – szolgálati rádiók segítségével – egyik társukat kellett megtalálniuk. A gyerekek nagy érdeklődést és aktivitást mutattak a bemutatók és a feladatok iránt, továbbá köszönettel fogadták az ajándékba kapott láthatósági mellényeket és fényvisszaverő karkötőket is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.